Les idees de la revolució desperten enorme interès

Les idees de V. I. Lenin són ben vives i plenament vigents. Això ha estat totalment palpable en cadascun dels actes públics, debats i activitats amb els quals Esquerra Revolucionària estem commemorant, a nombrosos territoris de tot l’Estat, el centenari de la mort del revolucionari rus.

Han estat setmanes d'una enorme difusió propagandística i treball militant dels companys i companyes del partit, realitzant repartiments i encartellades, distribuint desenes de milers de fulls i milers i milers de cartells en multitud de barris obrers, campus universitaris, instituts, fàbriques, places, estacions de tren i autobusos... de ciutats com València, Tarragona, Barcelona, Sevilla, Cadis, A Coruña, Ferrol, Oviedo, Xixón, Madrid, Tolosa, Gasteiz, Bilbo, Guadalajara… Setmanes reivindicant les idees de la revolució als carrers.

Una propaganda que hem esgotat i que sens dubte no ha deixat indiferent a ningú. La imatge de Lenin decorant els carrers ha tingut tal impacte que els reaccionaris del Partit Popular i de Vox han intentat en diverses ciutats aplicar la censura franquista i tractar d'impedir aquests actes, com a Guadalajara, A Coruña, Sevilla i Ferrol. Acostumats a enfrontar-se a l'esquerra reformista, que cedeix a la mínima, pensaven que ens anàvem a conformar. Però els i les comunistes d'Esquerra Revolucionària no cedim a l'extrema dreta, sinó que denunciem públicament els atacs, ens mobilitzem i apel·lem a la solidaritat. Així és com hem aconseguit celebrar tots els actes.

Hem arribat a centenars de joves i treballadores que han omplert les sales de locals sindicals, municipals, ateneus, facultats… amb la seva presència i les seves aportacions, inquietuds o preguntes, des que a l’abril omplírem l'Espai Rosa Luxemburg de Madrid per a donar el tret de sortida a aquesta potent gira estatal.

A Catalunya i al País Valencià els actes han estat vibrants. A la Universitat de València l’organitzàrem al Saló de Graus de la Facultat de Filosofia (campus de Blasco Ibáñez), mentre participàvem en les assemblees i la primera acampada de tot l’Estat en solidaritat amb el poble palestí. L’endemà mig centenar de persones participàrem a l’acte central valencià a Ca Revolta. Així ho férem també a l’Espai Jove Kesse de Tarragona. A poques hores de l’inici de l’acte de Barcelona, la Guàrdia Urbana ens contactava per a traslladar-nos les seves inquietuds per si l’assistència superés amb escreix l’aforament. Finalment no es va desbordar, però la Sala de Conferències de les Cotxeres de Sants, amb capacitat per a 100 persones, va estar plena de gom a gom amb veterans i veteranes de la lluita antifranquista, joves militants del moviment estudiantil, feminista i LGTBI, activistes de l’esquerra independentistes i veïns i veïnes del barri popular de Sants.

Aquest interès per conèixer la figura i el paper de Lenin, juntament amb una gran participació i entusiasme, han estat una constant arreu. Un fet que s'ha reflectit en la bona acollida i venda de llibres i materials polítics de la nostra editorial, la Fundació F. Engels, tant de Lenin com d'altres clàssics del marxisme, i també en les desenes de persones que han deixat el seu contacte per a participar a Esquerra Revolucionària.

Foto1
L'acte a l'Espai Rosa Luxemburg de Madrid va donar el tret de sortida a aquesta potent gira estatal.

En definitiva, una commemoració en la qual ens hem bolcat a donar a conèixer i difondre —lliure de les tergiversacions estalinistes i de la propaganda burgesa— les idees de Lenin, del comunisme revolucionari, l'internacionalisme proletari i la democràcia obrera. Però sobretot, a portar-les a l'actualitat i aportar llum sobre els esdeveniments convulsos que ens toca viure. Conèixer la construcció del Partit Bolxevic aporta enormes ensenyances per a aixecar un partit revolucionari de masses en l’actualitat, que és la tasca en la que estem centrades a Esquerra Revolucionària. Perquè les revolucions no són relíquies del passat. Perquè el marxisme no és una doctrina acadèmica, sinó una guia per a l'acció. Precisament aquí està la seva força per a transformar aquest degenerat i bàrbar sistema capitalista.

Si vols les cròniques completes dels actes, pots accedir als següents enllaços: València, Tarragona i Barcelona.