Poques hores abans de començar l'acte sobre Lenin a les Cotxeres de Sants, responsables de la Guàrdia Urbana de Barcelona trucaven preocupats perquè la sala pogués desbordar-se després de l’àmplia difusió de cartells i repartiments de propaganda pels barris i estacions de metro de la ciutat els dies anteriors: més de 20.000 fulls i de mil cartells que no van deixar indiferent a ningú.

No es va desbordar, però la sala, amb capacitat per a 100 persones, va estar plena a vessar de joves i treballadors i treballadores que van connectar en tot moment amb les idees que vam transmetre en el debat. Veterans i veteranes de la lluita antifranquista, joves militants del moviment estudiantil, feminista i LGTBI, activistes de l'esquerra independentista i combativa...

En el torn de paraules es van expressar diferents opinions i preguntes, destacant la denúncia de l'imperialisme i el genocidi sionista. O una intervenció de dues companyes del Donbass agraint que recordéssim qui va ser realment Lenin i com va unir als oprimits de Rússia i Ucraïna per a lluitar junts contra l'imperialisme, i denunciant al règim ultradretà de Zelenski i els atacs des de 2014 de les seves milícies feixistes, amb el suport de l'OTAN.

Lenin viu en la lluita contra l'imperialisme, el masclisme i el règim del 78

Diferents camarades d’Esquerra Revolucionària van explicar el caràcter imperialista i reaccionari per tots dos bàndols (els EUA, l'OTAN i el seu titella Zelenski, però també Putin i el seu aliat Xina) d'aquesta guerra i la necessitat de defensar el programa internacionalista de Lenin.

Altres punts que van cridar l'atenció de molts participants van ser la llibertat de debat que va existir dins del partit bolxevic i el règim de democràcia obrera dels soviets, i la política respecte a la dona del govern bolxevic.

La intervenció de Teresa Prados, dirigent d’Esquerra Revolucionària i portaveu de Lliures i Combatives, explicant com el govern bolxevic va garantir els drets de les persones LGTBI (declarant que l'Estat no havia d'immiscir-se en l'orientació sexual de ningú), implantant el dret a l'avortament lliure i gratuït i garantint el dret a vot i la plena igualtat legal i social de les dones, o com va abolir la prostitució, va ser una de les que més interès i suport van generar. Teresa va explicar que aquestes polítiques continuen sent les que necessitem avui per a acabar amb xacres com la prostitució i totes les formes de masclisme i sexisme.

El mateix va ocórrer amb l'explicació per part de Borja Latorre, dirigent d'Esquerra Revolucionària i del Sindicat d'Estudiants, sobre la política de Lenin respecte al dret d'autodeterminació i l'alliberament nacional en 1917.

Responent una pregunta sobre quina posició hem de tenir els comunistes avui en la lluita per la república catalana, enfront de la repressió del règim del 78 i la política de Junts i ERC de liquidar la república, el company va explicar el paper exercit pel Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària en les crisis revolucionàries de 2017 i 2019, convocant diverses vagues estudiantils i manifestacions massives en suport al referèndum de l’1-O i per una república catalana de les treballadores i el poble. I va insistir en la necessitat de construir una esquerra de combat, que impulsi la lluita revolucionària als carrers aixecant un programa comunista que expropiï els capitalistes catalans i espanyols per a fer realitat aquesta república catalana socialista i estendre-la a la resta de territoris de l'Estat espanyol i internacionalment.

La sintonia amb aquestes idees es va reflectir en què diverses desenes de persones van deixar el seu contacte per a participar i col·laborar en activitats d'Esquerra Revolucionària i en la quantitat de llibres marxistes i exemplars del Militant i El Militante venuts.

El llegat de Lenin viu en totes les nostres lluites. Avui, com en 1917, necessitem una altra revolució. Uneix-te als comunistes revolucionaris per a lluitar per aquestes idees!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01