La Fundació F. Engels presenta una edició revisada i molt cuidada de l'autobiografia de Leopold Trepper, l'organitzador de l'Orquestra Roja, la xarxa d'espionatge soviètica que té un paper clau en la lluita contra el feixisme dins l'Alemanya nazi i l'Europa ocupada.

Jueu d'origen polonès, Trepper descriu els seus primers anys de lluita com a organitzador dels joves i treballadors que combatien l'antisemitisme a Europa. Emigra a Palestina i constata el caràcter racista i colonial del moviment sionista. Es dedicà en cos i ànima a la construcció del Partit Comunista de Palestina, defensant la unitat en la lluita pel socialisme de les i els oprimits palestins i jueus contra la burgesia sionista, l'imperialisme i les oligarquies àrabs.

Perseguit per l'imperialisme britànic, s'exilia primer a França i després a l'URSS, on continua la seva militància revolucionària. Moltes parts del llibre posen la pell de gallina, especialment quan descriu l'heroisme de les lluitadores i lluitadors que van formar part de l'Orquestra Roja.

En les seves memòries, Trepper també denuncia el brutal empresonament que van patir centenars de milers de militants comunistes per part del règim de Stalin. Una persecució que no va impedir que mantingués fins al final les seves conviccions comunistes. Una obra imprescindible i que constitueix un dels exemples més emocionants de què significa la lluita revolucionària.

Pots adquirir el llibre a la botiga online aquí.

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01