Esquerra Revolucionària al País Valencià hem organitzat dos actes per a commemorar el Centenari de la mort Lenin. El primer, convocat conjuntament amb el Sindicat d'Estudiants del País Valencià, va tindre lloc el dijous 2 de maig en la Universitat de València en la facultat de Filosofia del campus de Blasco Ibáñez. Malgrat trobar-nos ja en període d'exàmens, considerarem que era important seguir endavant amb la celebració d'aquesta efemèride i reivindicar la figura de Lenin, entre la joventut.

Les seues idees estan plenament vigents i continuen sent una gran inspiració per als quals aspirem a construir un món nou, lliure de la barbàrie capitalista. Sense anar més lluny la incansable lluita contra la guerra imperialista de 1914 que el dirigent bolxevic va dur a terme i que va ser l'avantsala de la Revolució d'Octubre de 1917 està lligada directament a la lluita contra el genocidi en Palestina.

De fet, com per a nosaltres la teoria és una guia per a l'acció, en el procés de preparació dels actes hem participat tant el Sindicat d'Estudiants com Esquerra Revolucionària en les primeres assemblees celebrades per a impulsar el moviment de solidaritat amb el poble palestí en la Universitat de València, pioner de la resta de l'Estat i impulsat l'acte del Centenari de Lenin vinculant-lo amb la lluita contra el genocidi a Gaza com a punt clau i que aquest fora una palanca per a enfortir l'acampada per Palestina.

Per a donar a conèixer l'esdeveniment, organitzarem repartiments i pegades pel campus de Blasco Ibáñez distribuint entorn de 1.200 pamflets i 300 cartells.

L'acte va ser al Saló de Graus i malgrat les males dates, un grup d'estudiants vam debatre sobre el paper de Lenin en la Revolució russa establint una relació directa amb la lluita hui dia contra l'imperialisme dels EUA, l'OTAN i les seues implicacions en el genocidi de Palestina, l'avanç de la ultradreta i el sionisme com l'expressió més clara d'això en el món i la importància d'un programa d'acció i mobilització revolucionària i internacionalista per a frenar la barbàrie sionista a Gaza i per a transformar la societat.

D'altra banda el divendres 3 de maig duem a terme l'Acte Central del Centenari a València en el Ca Revolta. Per a la seua convocatòria, des de mitjans del mes d'abril, hem estat repartint propaganda centrats en els barris obrers de la ciutat. Pegarem cartells i repartirem pamflets en Patraix, Jesús, Safranar, Benimaclet, Saïdia, Burjassot i Extramurs. També vam fer arribar la propaganda al centre de València, en la part on es troben els enllaços del transport clau, com l'estació del Nord, plaça d'Espanya i Angel Guimerà. De la mateixa manera vam fer repartiments en les manifestacions que durant les últimes setmanes van tindre lloc a la ciutat, com la celebrada en solidaritat amb el poble Palestí el 21 d'abril, la dels bombers forestals contra les retallades de la Govern valencià, en la de la vaga estudiantil del 25 d'abril, la de la Diada del País Valencià del 27 d'abril i en l'1 de maig. Aquesta convocatòria militant ha significat pegar per tota la ciutat 1.200 cartells i repartir 1.500 pamflets.

L'Acte al Ca Revolta va ser tot un èxit. En ell van participar més de 40 persones, entre estudiants, treballadors i alguns pensionistes. La sala es va omplir de gent interessada a conèixer de prop les idees i la figura de Lenin i participar de l'únic acte públic de commemoració que s'ha realitzat a la ciutat de València.

Vam fer un repàs històric del paper de Lenin en la construcció del Partit Bolxevic i en el triomf de la revolució socialista. El debat sobre l'imperialisme, la qüestió nacional, l'emancipació de la dona va tindre una connexió directa amb l'anàlisi de la guerra d'Ucraïna, els alçaments revolucionaris dels últims anys a Europa i Llatinoamèrica i la lluita internacional contra el genocidi en Palestina. També va ocupar un lloc destacat en la discussió la batalla de Lenin contra els clars símptomes de degeneració burocràtica que l'Estat soviètic estava patint i que també estava afectant el Partit Bolxevic. La lluita contra l'estalinisme, l'última batalla empresa pel revolucionari rus, va ser interrompuda per la seua primerenca mort.

En resum, el debat va ser molt animat. En ell analitzem el paper de l'imperialisme otanista en la guerra d'Ucraïna, el règim de capitalisme d'Estat de la Xina i la necessitat hui, de construir un partit revolucionari com va fer Lenin.

Cap pas arrere, hui com ahir, comunisme o barbàrie.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01