Ha passat una setmana des que l'exèrcit israelià va començar amb els seus bombardejos una ofensiva militar salvatge a la franja de Gaza. Es tracta del major atac als palestins des del 2014 que deixa ja 190 morts.

La nit de dissabte 15 de maig, alhora que els carrers de tot el món s'omplien de manifestants, els bombardejos israelians s'intensificaven al seu punt màxim, deixant altres 33 palestins morts, dels quals 13 eren nens. També s'ha enderrocat una torre de 12 plantes, que albergava a mitjans internacionals com Al Jazeera i Associated Press.

De Londres a Bagdad: Palestinian Lives Matter!

Palestinian Lives Matter! cridaven les més de cent mil de persones que van protagonitzar una protesta multitudinària a la ciutat de Londres. Els manifestants, que es van concentrar a Hyde Park i van acabar davant de l'ambaixada israeliana, expressaven també la seva ràbia i condemna a l'actitud còmplice de Boris Johnson amb la matança que l'Estat sionista està duent a terme a Gaza. "El Govern britànic és còmplice d'aquests actes mentre ofereixi un suport militar, diplomàtic i financer a Israel", van dir els organitzadors de la protesta.

La mateixa consigna presa del moviment Black Lives Matter, es cridava també dissabte als carrers de París, en una referència clara a l'agermanament de tots els oprimits del món contra els governs proimperialistes que generen la destrucció i la mort per a garantir les seves posicions i interessos econòmics en el tauler mundial.

Malgrat els més de 4.200 efectius policials, l'andanada de gasos lacrimògens i els seus tancs d’aigua enviats pel govern Macron, no van aconseguir evitar la celebració d'una protesta que havia estat il·legalitzada. Milers van sortir als carrers de la capital francesa enfrontant la repressió. Moltes altres ciutats franceses com Marsella, Lió o Nantes van protagonitzar nodrides protestes que van congregar a desenes de milers a tot França.

En un ambient carregat de força, els carrers de Madrid també es van omplir amb una manifestació de 10.000 persones, majoritàriament joves, per denunciar l'acció criminal de l'Estat sionista i la seva solidaritat amb la causa palestina, i també per assenyalar la postura hipòcrita del Govern de coalició espanyol que segueix fent gala d'una diplomàcia podrida que només serveix per justificar l'ofensiva israeliana.

Foto1
Aquesta és la millor barricada que podem aixecar contra l'Estat capitalista sionista d'Israel i els seus còmplices a la UE i els EUA. A la imatge, la manifestació en suport al poble palestí a Bagdad.

Però Madrid no va ser l'únic escenari. Al llarg i ample de l'Estat espanyol, en la celebració desenes mobilitzacions potents a Girona, Barcelona, Gasteiz, València, Iruña, Gijón... vam participar els companys i companyes d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants juntament amb els milers de joves al crit de: Israel assassí!

La resposta va ser enorme en altres ciutats europees com Berlín, Hamburg, Leipzig o Brussel·les amb desenes de milers. En totes elles, es va expressar no només la solidaritat amb Palestina sinó també la crítica a la hipocresia dels governs occidentals, de la Unió Europea, els EUA i la seva actitud còmplice amb la massacre a Gaza.

També hi va haver demostracions importants a Bagdad i en altres ciutats iraquianes com Bàssora, Nasiriya o Diwani. A Tunísia, milers de manifestants van trencar el confinament per la pandèmia per mobilitzar-se amb lemes en suport al poble palestí.

Sens dubte la jornada de dissabte va ser una mostra molt palpable de la indignació massiva contra les guerres imperialistes i de la força que tenim els oprimits arreu del món per acabar amb aquest sistema que sotmet a la barbàrie més cruel a la gran majoria del planeta.

Aquesta és la millor barricada que podem aixecar contra l'Estat capitalista i sionista d'Israel, els seus còmplices a la UE i els EUA. Per acabar amb la guerra, hem d'acabar amb els seus responsables, els capitalistes que ens condemnen a l'atur i la pobresa mentre ens reprimeixen. Com resa el Manifest Comunista: proletaris de tot el món, uniu-vos!

Fora l'Estat sionista i visca la causa palestina! Per la Federació Socialista de l'Orient Mitjà!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01