Després de la investidura de Pedro Sánchez i la formació del seu nou govern, el president espanyol ha decidit estrenar la seva legislatura amb un viatge a Israel per a blanquejar el govern feixista, colonialista i supremacista de Netanyahu. Sí, així és!, ho diem amb claredat.

La visita de Pedro Sánchez res té a veure amb contribuir a un alto-el-foc o a un acord de pau, i menys amb garantir l'establiment d'un Estat palestí, com demagògicament intenten assenyalar des de La Moncloa, sinó, fonamentalment, amb donar oxigen a un govern ultrareaccionari i supremacista que està duent a terme un genocidi a Gaza i un nou intent de neteja ètnica del poble palestí.

El govern sionista d'extrema dreta de Netanyahu ha arrasat la Franja de Gaza, assassinant ja a més de 15.000 persones, gairebé 6.000 nenes i nens, i desplaçant més d'un milió. Un govern que es passa per l'arc del triomf la legislació internacional, a la qual tant apel·la Pedro Sánchez, bombardejant indiscriminadament a la població civil, tallant-los el subministrament d'aigua, aliments, medicines i combustible, o assetjant a sang i foc directament hospitals amb milers de malalts, ferits o amb nens nounats.

Foto1
"La visita de Pedro Sánchez res té a veure amb contribuir a un alto-el-foc o a un acord de pau. És per a donar oxigen a un Govern ultrareaccionari i supremacista que està duent a terme un genocidi i una neteja ètnica a Gaza"

Una realitat genocida que ministres i alts càrrecs israelians, diplomàtics, militars o mitjans de comunicació sionistes ni tan sols tracten d'ocultar, cridant obertament a expulsar els palestins de Gaza, com ha fet l’exministra de Justícia, Ayelet Shaked; parlant dels gazians com a animals humans, com va fer el ministre de Defensa, Yoav Galant; o plantejant amb cites bíbliques que Israel és el poble de la llum i els palestins el poble de les tenebres, justificant així el seu extermini, tal com va fer Netanyahu.

Fins i tot el president d'Israel, Isaac Herzog, que prové del Partit Laborista, no s'ha tallat en les seves declaracions progenocides: “hi ha una nació sencera aquí fora (en referència a la Franja de Gaza) que és responsable”.

Però, malgrat tot, Pedro Sánchez no ha dubtat a viatjar fins a Israel per a encaixar la mà de Netanyahu, Herzog i molts altres responsables directes d'aquesta massacre. Així és com pretén combatre a la ultradreta feixista? Quina vergonya!

La doble moral de Pedro Sánchez parlant amb contundència dels crims de Hamàs i reclamant que els seus autors siguin portats davant la justícia, però sent completament benèvol amb la massacre atroç desfermada pel sionisme –sense exigir ni a Netanyahu ni a cap dels ministres del seu gabinet paguin pels seus crims–, compleix a la perfecció amb les directrius de l'imperialisme nord-americà i de la Unió Europea, corresponsables del genocidi deslligat a Gaza.

Així ho ha plantejat amb una hipocresia indescriptible el seu company de partit i cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, en una recent entrevista: “(Pregunta) La postura de la UE és que el que va dur a terme Hamàs el 7 d'octubre són crims de guerra? (Resposta) Sí, ho considerem un crim de guerra, perquè els civils van ser assassinats clarament sense cap altre motiu, a part de que es trobaven allí (…) (P) Consideren que el que duu a terme Israel són crims de guerra? (R) Jo no sóc advocat, però hi ha una Cort Penal Internacional que es farà càrrec d'una recerca i diversos països han demanat a la Cort Penal Internacional que obri una investigació”.

Aquest viatge de Pedro Sánchez és una declaració política, i ho és en un moment molt crític per a l'Estat sionista i el govern de Netanyahu, cada vegada més desacreditat a ulls de l'opinió pública mundial.

Malgrat l'allau de propaganda i mentides abocades pels mitjans de comunicació occidentals, milions de persones estan mobilitzant-se contra el genocidi al poble palestí, inclosos desenes de milers de jueus antisionistes, tal com hem vist principalment als EUA. A Londres, París, Berlín, Barcelona o Madrid, tot i l'intent de repressió del moviment de solidaritat amb Palestina, els carrers clamen contra Netanyahu.

Foto1
"El moviment combatiu de solidaritat internacionalista no para de créixer, i ha de dirigir-se no només contra l'Estat sionista i un criminal de guerra com Netanyahu, sinó també contra els nostres propis governs, còmplices de la matança"

D'aquí aquesta nova ofensiva diplomàtica en favor d'Israel, de la qual Pedro Sánchez s'ha convertit en la seva cara més esquerrana i amable. No és casualitat que precisament aquesta mateixa setmana el Parlament europeu hagi rebutjat, per 294 vots en contra enfront de 95 a favor, una resolució exigint un alto-el-foc d'Israel a Gaza per a frenar la massacre.

Que Pedro Sánchez estreni el seu mandat d'aquesta manera és una declaració d'intencions del que ens trobarem en el futur. Un govern socialdemòcrata del PSOE escorat molt a la dreta, rendint homenatge a l'imperialisme nord-americà i garantint els negocis capitalistes per sobre de qualsevol altra consideració.

D'aquí ve que en comptes de tallar tot tipus de relacions diplomàtiques, econòmiques i militars amb l'Estat d'Israel, que és el que estem exigint l'esquerra i els moviments socials als carrers, es faci just el contrari. Una estratègia nefasta que només beneficiarà als aliats d'extrema dreta de l'Estat sionista; en el cas de l'Estat espanyol, el PP i Vox.

Que Sumar, IU, PCE o Más País, amb Podemos ja fora del govern, mantinguin un silenci còmplice enfront d'aquesta visita és absolutament lamentable i injustificable. El fet que una de les noves ministres designada per Izquierda Unida, Sira Rego, sigui palestina no ha canviat res la situació. No n'hi ha prou amb mostrar un pin o fer un tuit, cal denunciar i trencar amb aquesta política hipòcrita i menyspreable.

El moviment combatiu de solidaritat internacionalista no para de créixer, i ha de dirigir-se no només contra l'Estat sionista i un criminal de guerra com Netanyahu, sinó també contra els nostres propis governs, còmplices de la matança.

Un moviment que exigeixi el retorn immediat de les fragates enviades pel govern per a integrar-se en la missió de l'OTAN, donant suport logístic a Israel, i que reclami la ruptura immediata de tota mena de relacions diplomàtiques, econòmiques i militars amb el govern de Netanyahu.

Només així, amb contundència, sense mitges tintes, podrem aturar els supremacistes que governen l'Estat d'Israel i que són aplaudits d'allò més per tots els feixistes del món amb la complicitat de molts.

Alto al genocidi a Gaza!

Visca la lluita del poble palestí!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01