Feminisme

43 assassinades el 2021 al conjunt de l’Estat i 1.125 des del 2003, 173 d’elles a Catalunya, segons dades oficials. La justícia patriarcal protegint els agressors amb sentències infames. Milers de dones pobres i nenes continuen sent víctimes del tràfic, la prostitució, la pornografia i els ventres de lloguer. Drets com l’avortament negats sistemàticament a la sanitat pública.

Llegeix més...

Per un feminisme de classe i combatiu!

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la violència masclista. Com cada any sortirem als carrers de tot l'Estat per a exigir la fi de l'opressió sistemàtica que patim les dones de classe treballadora.

Llegeix més...

Fa 11 anys de la històrica conquesta de la llei de l’avortament a l’Estat espanyol. Després de 35 anys de dictadura franquista es reconeixia el dret a un avortament lliure, segur i gratuït, dins del sistema públic, per a qualsevol dona que així ho decidís sense necessitar l’aval d’un psiquiatra com ocorria anteriorment! Aquesta llei, però, s'incompleix sistemàticament, negant en la pràctica a centenars de milers de dones el dret a decidir sobre el nostre cos.

Llegeix més...

Els drets trans es conquereixen lluitant!!

En Samuel assassinat al crit de "maricon". Antiavalots carregant violentament contra manifestacions en defensa dels drets LGTBI. Neonazis passejant per la zona de Chueca (Madrid) amenaçant el col·lectiu i protegits per la policia. Una campanya de criminalització contra les persones trans que no cessa. Agressions feixistes que queden impunes. La justícia patriarcal emparant maltractadors i violadors.

Llegeix més...

Ja n'hi ha prou de dictàmens franquistes contra els nostres drets!

La jutgessa titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Castelló ha ordenat retirar d'11 instituts públics de la ciutat 32 llibres de temàtica feminista i LGTBI. Aquesta mesura cautelar, més pròpia de l'Edat mitjana que de l'any 2021, s'ha dut a terme atenent la petició de l'associació ultradretana Advocats Cristians.

Llegeix més...

Fes la teva aportació al nostre Verkami per ajudar-nos a publicar aquest llibre!

En els últims anys, milions de dones, joves i treballadores, que des de petites hem sofert l’abús i l’explotació, ens hem rebel·lat a tot el món contra el masclisme que perpetra aquest sistema.

Llegeix més...

El 13 de setembre vam conèixer per fi que el Tribunal Suprem confirmava definitivament la condemna de 24 anys de presó per l’assassinat masclista de Paz.

Llegeix més...

Les afectades hem de reprendre la mobilització unitària!

Fa ara tres anys, l'1 de Juliol del 2018, centenars de dones afectades pels efectes secundaris de l'anticonceptiu Essure, produït i comercialitzat per la multinacional farmacèutica Bayer a través dels centres de salut públics, ens vam mobilitzar a Madrid davant del Ministeri de Sanitat i a Barcelona davant de la seu de la Bayer, denunciant la situació intolerable que sofríem i exigint una solució.

Llegeix més...

El proper 29 de juny el Consell de Ministres aprovarà per fi la tramitació de la Llei Trans, després que el PSOE hagi fet tot el possible per a boicotejar-la i fomentar en el moviment feminista un debat ple de falsedats.

La Llei consagra el dret de què les persones trans puguin ser reconegudes legalment com el que són, sense necessitat de passar anys d’hormonació, ni requerir del permís ni l'examen de cap psiquiatre.

Llegeix més...

Liberté pour Valérie Bacot!

“Un infern quotidià”. Amb aquestes paraules ha definit Valérie Bacot la seva vida des dels 12 anys. A partir d'aquesta edat, el seu padrastre (Daniel Paulette) la violava cada nit. En 1995, quan ella tenia 15 anys i després de la denúncia d'un familiar, l'agressor va ser condemnat a quatre anys de presó. Quan va sortir de presó, va continuar violant-la a casa seva com si res hagués passat.

Llegeix més...

Galeria de fotografies i vídeos

Al crit de “ni una menys” i “ens volem vives”, desenes de milers de joves i treballadores vam omplir ahir per la nit els carrers i places de desenes de localitats contra la violència masclista i la justícia patriarcal. Més de 7.000 persones a Madrid, 3.000 a Barcelona, centenars més a Màlaga, Gijón, Sevilla, Tenerife o València… hem exigit la fi dels assassinats masclistes i ens hem solidaritzat amb les víctimes i les seves famílies.

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01