Feminisme

Aquest matí, a les portes del Centre Comercial Màgic hem viscut una experiència que empodera totes les dones.

Llegeix més...

En els últims mesos tres noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Però des del mateix moment de l'agressió, tota la maquinària del sistema s'ha posat en marxa per a tapar l'ocorregut. Això és horrorós i una indecència. Noies joves, d'11 i 16 anys, han estat abandonades a la seva sort pel centre comercial, la policia, els serveis socials i l'ajuntament. Un escàndol majúscul que no podem permetre.

Llegeix més...

150.000 joves omplen les manifestacions de Lliures i Combatives

Quina inspiració, quina força i quina determinació la d’aquest 8 de març del 2023. Tot i la bestial campanya de la dreta mediàtica, a pesar dels lladrucs del PP i de Vox, tot i les lamentables i constants capitulacions del PSOE, el feminisme de combat ha viscut novament una jornada històrica. Milions de dones hem participat en centenars de manifestacions que han recorregut tota la geografia de l’Estat espanyol, i ho hem fet denunciant activament la justícia patriarcal, masclista i feixista, la dreta i la ultradreta negacionista de la violència de gènere, i a aquest partit que s’amaga darrere de les sigles de “socialista” però les dirigents del qual, com Carmen Calvo, defensen un programa trànsfob i homòfob que no té res en comú amb el feminisme que lluita tots els dies pels drets de la dona treballadora i de totes les oprimides.

Llegeix més...

Demà és 8 de març. Les dones, joves i treballadores tornarem a sortir massivament als carrers contra un sistema que ens aixafa. No farem ni un pas enrere en la lluita contra la violència masclista, la justícia patriarcal i l'opressió capitalista!

Amb motiu d'aquest nou 8M, republiquem l'article de Bárbara Areal, portaveu de Lliures i Combatives i membre de la Comissió Executiva Estatal d'Esquerra Revolucionària, "Marxisme i feminisme. Milions d'oprimides dempeus!", la primera edició del qual fou publicat a l'abril del 2019. Dedicat a les relacions entre el feminisme i el marxisme, el text aporta llum sobre les principals controvèrsies ideològiques dins del moviment d'alliberament de la dona.

Llegeix més...

Desembre del 2022 serà recordat com el mes amb més assassinats masclistes des que van començar els registres oficials el 2003. Un any que acaba amb dos menors i 49 dones assassinades per les seves parelles, exparelles o progenitors.

Llegeix més...

Galeria de fotos i vídeos

La V Trobada estatal de Lliures i Combatives serà una experiència difícil d'oblidar. El 25 de febrer més de 120 dones arribades de tots els racons de l'Estat i convidades internacionals ens vam reunir a Madrid per a debatre sobre la lluita del moviment feminista, reafirmar-nos en la defensa d'un feminisme anticapitalista i de classe, preparar-nos per al 8M i, finalment però no menys important, celebrar els primers sis anys d'història de la nostra organització.

Llegeix més...

Una investigació de La Directa ha destapat un nou cas d'espionatge de l'Estat espanyol en els moviments socials de Barcelona. Un agent del cos nacional de policia es va infiltrar en organitzacions anticapitalistes, sindicals i de l'esquerra independentista de Barcelona durant prop de tres anys. Un cas que se suma a molts d’altres, però que en aquest ha implicat mantenir relacions sexoafectives amb fins a vuit dones mitjançant l’engany, l'abús de poder i, per tant, sense el seu consentiment. Un cas, com han assenyalat les advocades de les denunciants, de violència sexual institucionalitzada.

Llegeix més...

L'ofensiva desfermada per una judicatura plagada de feixistes i masclistes i de la dreta franquista del PP i Vox contra la llei del Només Sí és Sí és salvatge. Ja vam viure un primer episodi a l'octubre, quan s’aprovà la nova legislació sobre la llibertat sexual; però ara la campanya ha escalat a un nivell nauseabund.

Llegeix més...

Prou impunitat per als violadors i els rics! Tota la nostra solidaritat amb la víctima

El passat 21 de gener va ser detingut l'exjugador del Barça Dani Alves després de la violació d'una noia de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona. Les evidents i descarades contradiccions d'Alves en el seu desesperat intent de demostrar la seva innocència durant l'interrogatori, les gravacions de la discoteca, les declaracions de nombrosos testimonis i l'atenció a la víctima realitzada per la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS), ha obligat la justícia a enviar Dani Alves a presó preventiva sense fiança.

Llegeix més...

És insuportable. Desembre del 2022 serà recordat per ser el mes amb més assassinats masclistes des que van començar els registres oficials el 2003. Tretze dones assassinades en 28 dies i alguns casos més que encara segueixen sent investigats. Si aquests es confirmen, a l'últim mes de l'any s'ha produït un feminicidi cada 2,2 dies.

Llegeix més...

I sense confondre'ns d'enemic!

Galeria de fotos

Aquest 25N desenes de milers de dones, i molts dels nostres companys també, hem pres els carrers de tot l'Estat contra la violència masclista, la justícia patriarcal i l'ofensiva de la ultradreta cap als nostres drets.