‘Defensem la República? Evidentment, som republicans, som anti-monàrquics. Però la República és un concepte distint, com ho era en el 31, per als joves o treballadors, o per als burgesos. Per als primers, era la possibilitat de satisfer les seues aspiracions més profundes, de llibertats reals, de separació de l'Església i l'Estat, de reforma agrària, d'educació i sanitat pública i de qualitat, del dret d'autodeterminació en les nacionalitats oprimides, d'acabar amb l'explotació obrera. Per a la classe dominant, era la possibilitat de mantenir els seus privilegis intactes, sacrificant l’odiada figura del rei, i enganyant al poble amb boniques paraules de llibertat. Defensem la República, però no la República dels burgesos, sinó dels camperols, dels obrers, de les nacionalitats oprimides. Defensem la República socialista’. 
Aquesta idea, expressada amb altres paraules, va ser una de les conclusions que ens va transmetre Juan Ignacio Ramos, militant del Corrent Marxista Militant, president de la Fundació F. Engels, i autor de Revolución socialista y guerra civil. 
L'acte de presentació d'aquest llibre, i d'homenatge als lluitadors antifeixistes i revolucionaris, es va realitzar en l'equador de la VIII Setmana de Marxisme, que s'està desenvolupant els dies 12, 13 i 14 en la Facultat de Filologia. Avui es tanquen les jornades amb un debat sobre la revolució àrab i la intervenció imperialista. Tindrà lloc a les 19 hores en l'aula S-04 (soterrani), i parlarà Ulises Benito, de la Fundació. 
Precisament la revolució que sacseja el món àrab, com la revolució a Amèrica Llatina, demostra que els ideals d'aquella gent anònima que va donar la seua vida per un món just, per una societat sense cadenes, segueixen vigents, i seguiran mentre no acabem amb aquest sistema capitalista que condemna a la majoria de la humanitat a un futur sense futur. 
Com en una carrera de relleus de lluitadors, l'assistència combinava a veterans militants del PCE, que van trencar amb la línia oportunista de la seua direcció (es va parlar també del paper d'aquesta desaprofitant l'enorme energia revolucionària de les masses durant la transició), amb joves estudiants que s'inicien en el camí de la consciència i de la lluita. 
L'acte va culminar amb la satisfacció d'haver extret de la memòria –d'aqueixa memòria que ens volen extirpar, com va explicar en altre acte de la Setmana de Marxisme Empar Salvador, presidenta del Fòrum per la Memòria- velles i glorioses pàgines de la rica lluita de classes en l'Estat espanyol.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01