Aturada des de les 11h a 12h i concentracions de protesta a l'institut. La lluita continua!

Els i les estudiants dels instituts públics del País Valencià portem setmanes denunciant les lamentables condicions en les que estem obligats a fer classe.

En plena tercera onada de la Covid-19, els nostres centres segueixen sense ser espais segurs. Tant la Conselleria d’Educació com el propi Ministeri d’Educació s’han negat rotundament a posar en marxa mesures contundents per frenar l’avanç de la pandèmia a les nostres aules. Malgrat que la comunitat educativa hem insistit en la urgència de posar en marxa un pla de rescat a l’escola pública, per invertir recursos econòmics, materials i humans en defensa de la nostra salut i drets, les administracions educatives han mirat cap a una altra banda i ara som nosaltres, els professors, estudiants i les nostres famílies, qui estem pagant les conseqüències.

Continuem amb 25 o més alumnes per classe, no hi ha personal per executar els protocols sanitaris, ni infermers als nostres centres, els nostres professors han de fer malabars per poder explicar el temari... A més a més, quan algú de nosaltres hem de fer quarantena, ens trobem amb una altra greu realitat: la bretxa digital que colpeja a la majoria de les famílies treballadores i que en definitiva ens expulsa del sistema educatiu durant setmanes. És indignant que la Conselleria no hagi organitzat un pla educatiu per garantir l’accés a l’educació a totes i tots. L’escola pública ha de ser un ariet per lluitar contra la desigualtat social i no al contrari!

La “solució” de mantenir les finestres obertes durant tot el dia per ventilar les aules sembla una broma de mal gust, però no ho és. Durant la onada de fred d’aquest gener les nostres classes s’han convertit en autèntiques neveres: hem fet classe a temperatures de 5 graus –amb el risc d’agafar una pneumònia–, amb bufandes, guants i tapats amb mantes. El temporal marxarà però l’hivern continua i la comunitat educativa no podem suportar més que es jugui amb la nostra salut i el nostre futur.

La falta d’infraestructures, de materials i de serveis a l’ensenyament públic no han arribat ni amb la pandèmia ni amb la borrasca, sinó que són les conseqüències de les retallades i la política de privatitzacions aplicada durant anys a l’escola pública: calefaccions que no s’encenen, finestres que no tanquen, sostres que es cauen a trossos, barracons on una climatització adequada es una utopia i se’ns condemna a fer classe amb molt fred a l’hivern i amb molta calor a l’estiu.

Des del Sindicat d’Estudiants sabem que la tràgica situació que vivim als nostres instituts i escoles té responsables. La Conselleria d’Educació va anunciar a so de bombo i plateret les mesures adoptades al setembre per la tornada a les aules, un pla que ja vam denunciar molt insuficient, com ara s’està demostrant. Davant la greu crisi que ens colpeja no valen mitges tintes! Han de rectificar ja i defensar en les paraules i els fets una escola pública, de qualitat, gratuïta i digna.

El passat 14 i 15 de gener, a desenes d’instituts de València, Alacant i Castelló vam organitzar concentracions i protestes als nostres centres per exigir solucions immediates. Davant la falta de resposta i la desídia que les administracions educatives estan mostrant, fem una crida a totes les i els estudiants del País Valencià el proper 21 de gener a ATURAR les classes des de les 11h a les 12h i a organitzar CONCENTRACIONS de protesta al centre d’estudis per exigir:

1. Mesures reals i contundents contra la Covid-19. Per un pla de rescat a l’escola pública! Baixada de les ràtios a 15 alumnes per aula, contractació de desenes de milers de professors per garantir el desdoblament dels grups. Màquines de renovació de l’aire i filtres HEPA a tots els centres públics, així com provisió de màscares, guants, gels desinfectats i tots els materials sanitaris necessaris.

2. Mesures per acabar amb el fred a les nostres aules. Condicionament immediat dels sistemes de calefacció i climatització als centres públics. Rehabilitació de tots els edificis i instal·lacions amb problemes estructurals i construcció d’instituts públics per acabar d’una vegada per totes amb els barracons.

3. Mesures per protegir el jovent i les nostres famílies. Garantir els nostre dret a la salut dins i fora de les aules. Sanitat pública i d’accés als hospitals i centres de salut per a totes les famílies. Nacionalització de les elèctriques perquè tots els recursos vagin destinats contra la pobresa energètica i a que ningú quedi exposat a la Covid ni al fred.

També fem una crida als sindicats de professors, especialment al STEPV, i a les organitzacions de les famílies a sumar-se a aquesta acció i a impulsar conjuntament la lluita. Amb la mobilització conjunta de la comunitat educativa podrem aconseguir les nostres reivindicacions!

Posa’t en contacte amb nosaltres si necessites ajuda per organitzar les accions al teu centre d’estudis a través del nº de telèfon 685 09 84 82, del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o les nostres xarxes socials.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01