Des del Sindicat d’Estudiants i Sindicalistes d'Esquerra del País Valencià volem manifestar tota la nostra solidaritat amb la vaga indefinida de les treballadores i els treballadors de Pilkington NSG del Port de Sagunt contra els plans d'acomiadament de 116 companys.

L'empresa vol traslladar a una altra fàbrica la línia de producció de parabrisa i ha posat damunt de la taula un ERE que significaria tirar al carrer a prop d'un terç d'una plantilla de 400 aproximadament. Davant aquesta ofensiva patronal, la plantilla va respondre amb una vaga parcial del 8 al 19 de novembre. Enfront de la intransigència de l'empresa, que no va recular, els treballadors van decidir fer un pas més en la lluita i anar a la vaga indefinida a partir del 22 de novembre fins a, almenys, el 3 de desembre.

Pilkington NSG és una empresa que fabrica components per a la indústria de l'automoció, la seua producció està lligada en FORD i altres grans empreses d'aquest sector. Fa poques setmanes que FORD Almussafes va anunciar que el torn de nit es suprimirà a partir de l'1 de gener i com a mínim 700 llocs de treball estan amenaçats. Això també suposarà la destrucció de molts més ocupacions en les empreses auxiliars, com Pilkington.

El dimarts 23 una massiva manifestació de prop de 10.000 persones va omplir els carrers del Port de Sagunt, la població es va bolcar per a fer costat a la plantilla de la Pilkington. Si l'empresa té èxit en els seus plans, és segur que vindran més acomiadaments i la destrucció de la indústria continuarà sense parar en la localitat i la comarca. La mobilització del dimarts reflecteix clarament que tota la població de la comarca comprén que estem davant els plans de desindustrialització de la patronal, que amenacen el futur de la població i la joventut treballadora, i està disposada a mobilitzar-se per a impedir-ho.

Davant la crisi econòmica i de proveïment, els únics plans de la patronal de l'automoció i del metall, al País Valencià i en tot l'Estat, són destruir llocs de treball i augmentar l'explotació dels quals queden per a augmentar els beneficis dels capitalistes.

Els treballadors rebutgen el preacord en assemblea!

Les últimes notícies són que els treballadors han rebutjat en assemblea el preacord al qual van arribar UGT, CCOO i CGT amb l'empresa, que substituïa els acomiadaments per prejubilacions i baixes voluntàries. La determinació de la plantilla contra la destrucció dels llocs de treball, siga com siga, és extraordinària.

Cal dir alt i clar: ja n'hi ha prou de polítiques del “mal menor” i de negociar a la baixa les nostres condicions laborals! Hi ha força per a aconseguir tirar arrere aquest atac i mantindre tots els llocs de treball. Per a això és fonamental fer un pas avant en la lluita, estenent-la a més sectors i convocant ja una Vaga General en tota la Comarca de Morvedre en defensa de l'ocupació i pel futur per a la joventut. Una joventut i una classe treballadora que ja han demostrat que estan amb els treballadors de la Pilkington.

En aquestes setmanes estem assistint a una autèntica rebel·lió dels treballadors del metall a Cadis, que amb el suport de tota la població, començant per la joventut, estan donant un exemple de combativitat enorme, eixint als carrers i estenent la lluita per unes condicions laborals dignes. Al País Valencià aquests dies també han iniciat una vaga indefinida les treballadores de la neteja a Castelló, unes 8.000, per a defensar un conveni digne. A Alacant s'han convocat dues jornades de vaga aquest mes en el sector del metall per a lluitar per un conveni millor.

L'únic camí front en els atacs dels capitalistes és la mobilització, la coordinació de totes les lluites, la seua extensió i la vaga general. Enfront del desmantellament industrial, enfront de l'atur i la precarietat, enfront dels quals només busquen fer beneficis milionaris a costa de la nostra explotació i la nostra misèria.

Visca la lluita de la plantilla de Pilkington!

Ni un pas arrere contra els acomiadaments i la desindustrialització del Camp de Morvedre!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01