Fora feixistes dels nostres carrers! Cap agressió sense resposta.

Aquest dissabte 14 de setembre un company del Sindicat d'Estudiants va sofrir una agressió al carrer i a plena llum del dia per part d'un grup de militants de Nucli Nacional, organització de tall obertament feixista i vinculada als seguidors ultres de l'Sporting coneguts com els Ultra Boys. El grup, format per 4 feixistes, el va interceptar mentre es trobava caminant pel barri del Llano de Gijón i va començar a insultar-lo i intimidar-lo per a finalment colpejar-lo repetides vegades a la cara, produint-li una considerable contusió ocular.

Aquests fets ja estan denunciats davant la policia i s'ha pogut reconèixer a un dels agressors. A més existeixen diversos testimonis dels fets, que van socórrer i van acompanyar en un primer moment al company.

Anteriorment, el company ja havia sofert la fustigació en xarxes socials per part d'aquests energúmens, rebent insults i amenaces de tota mena en el seu perfil de X (Twitter). Tot això per ser una cara visible i activista compromès del moviment estudiantil, feminista i LGTBI de la ciutat, i per assenyalar-los com el que són: feixistes de la pitjor mena.

No es tracta d'un cas aïllat. Aquests grupuscles, que han anat proliferant des de fa un temps i ja han protagonitzat altres actes similars cap a persones sense llar o racialitzades en diversos punts de la ciutat, i que cada vegada actuen amb més descaradura i audàcia, són la conseqüència directa de la normalització dels discursos d'odi, racistes i xenòfobs, negacionistes de la violència masclista... escopits diàriament per la dreta i l'extrema dreta de PP i Vox, i també de la total impunitat i connivència de la qual gaudeixen per part d'un aparell de l'Estat que mai va ser depurat després del franquisme.

Cal assenyalar l'actitud insuportablement passiva que ha vingut aplicant el Govern de PSOE-Sumar. Mentre els uns ataquen amb ferotgia i posen en el punt de mira el moviment feminista, el col·lectiu LGTBI i les persones migrants, destrossen la sanitat i l'educació públiques allà on governen i arremeten contra els drets dels i les treballadores, els altres els dediquen un parell de discursos de reprovació, però, en la pràctica, no fan res seriós perquè aquest tipus d'agressions no quedin impunes, amb el suport tàcit de la policia i la justícia.

La falta d'una resposta contundent cap a aquests grups de nazis fa que se sentin més embravits i amb menys necessitat de passar desapercebuts, dirigint la seva violència cada vegada més a qualsevol indici de lluita i antifeixisme. Mentre tot això ocorre en els nostres barris, la Llei Mordassa continua sense derogar-se, els sis joves antifeixistes de Saragossa que es van mobilitzar contra Vox estan a la presó sense que el Ministeri de Justícia respongui si més no a la seva sol·licitud d'indult, o es permet que els feixistes de Desokupa es dediquin a "formar" a la policia.

Enfront d'aquests atacs, que suposen una amenaça real i es produeixen cada vegada amb més freqüència, és necessari organitzar-se i donar una resposta política clara, assenyalant qui estan darrere i qui són els culpables de l'ascens del feixisme de llarg a llarg de l'Estat.

Per part nostra, des del Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària no deixarem de denunciar i assenyalar qualsevol mena d'agressió amb la qual aquests feixistes pretenen acoquinar-nos, i cridem a totes les organitzacions de l'esquerra a fer el mateix per a fer front a casos com el dels 6 de Saragossa, l'atac al local de la Cosa Nostra a Castelló i altres punts. Cal dir-ho alt i clar:

El feixisme no se’l discuteix, se’l combat!

Si toquen a una, ens toquen a totes!

No passaran!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01