Avui, 11 de març, es compleixen 20 anys dels atemptats gihadistes a les estacions d'Atocha, Santa Eugenia i el Pozo del Tío Raimundo a Madrid. Aquell dia onze bombes en quatre trens, van assassinar prop de 200 persones i van causar centenars de ferits. Un fet atroç desencadenat pel suport del Govern d'Aznar a la intervenció imperialista a l'Iraq.
El Partit Popular, a pocs dies de les eleccions generals del 14 de març de 2004, va intentar manipular l'autoria de l'atemptat, assenyalant ETA. Però alguna cosa no quadrava.
Els assassinats van causar una commoció molt important entre la població, però a mesura que passaven les hores i es descobria que el PP estava ocultant i manipulant la informació, la ràbia va esclatar i consignes com "La vostra guerra, els nostres morts", "Les bombes de l'Iraq esclaten a Madrid", "Aquest és el regal del teu amic americà"... es van estendre pels carrers i places de tot l'Estat.
Compartim a continuació el documental "4 dies de març", un curtmetratge que a través de les imatges d'aquells dies inicials i entrevistes, radiografia la indignació que començava a bullir entre la classe treballadora i el jovent.

 https://youtu.be/F-2lLzLmYPo


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01