L'ordre de l'Audiència Nacional de ficar a la presó per un període de nou mesos i un dia al raper Pablo Hasél és un complet escàndol. Mentre aquest alt tribunal torna a calcigar la llibertat d'expressió, el rei emèrit fa el que vol gaudint en el Golf pèrsic d'una fortuna acumulada sobre la base de comissions il·legals, frau fiscal i corrupció. Aquest és el règim del 78 que tots els dies criminalitza el jovent i deixa impune feixistes, reis lladres, torturadors i polítics corruptes.

El músic va ser imputat per la justícia en dues ocasions per “injúries a la Corona”. En la primera d’aquestes, al març del 2015, va ser condemnat a dos anys de presó. En la segona, al febrer de 2018, a dos anys i nou mesos, més una multa superior a 24.000 euros. Al maig de 2020, el Tribunal Suprem va ratificar aquesta sentència i a l'agost es va demanar ja la seva entrada a la presó si no pagava una fiança de 20.000 euros.

És a dir, un total de cinc anys de presó per dir una veritat en les seves cançons que els fets han confirmat en aquests últims anys. Que Joan Carles de Borbó i la seva família estan fins al coll de negocis tèrbols, comissions il·lícites i fortunes construïdes sobre la base de la corrupció, que el Règim del 78 està podrit i serveix només als interessos de l'oligarquia, i que la justícia i la policia està plena de franquistes que aixafen els nostres drets democràtics i socials.

És una vergonya. Mentre el govern central, amb el suport de PP, Cs i Vox permet al Rei emèrit fugir del país, sense rendir comptes amb la justícia, molts rapers, titellaires, sindicalistes, militants de l’esquerra i joves que lluiten contra aquest sistema són empresonats, multats i represaliats. Hásel i Valtònyc, Willy Toledo, Cassandra Vera, Alfon, els joves d’Altsasu, desenes de Sindicalistes… una llista interminable de persones han estat portats davant dels tribunals en aquests últims anys per criticar la Monarquia, la religió catòlica, per muntatges policials o per lluitar pels drets dels treballadors.

El més lamentable, i ens costa dir-ho, és que tot això succeeix sense que el govern “més progressista de la història” faci res per a acabar amb aquesta ona reaccionària. Mira cap a un altre costat o minimitza les cartes dels militars colpistes, avala els excessos de la policia i els tribunals, i lluny de derogar la Llei Mordassa l'aplica massivament. Aquesta política covarda és precisament el que dóna ales a l'extrema dreta.

Des del Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària demanem la total absolució i llibertat per al raper Pablo Hásel i per a tots aquells que han estat jutjats per “injúries a la Corona” i per lluitar. Exigim la derogació immediata de la Llei Mordassa, de totes les normatives que limiten els drets democràtics i la depuració dels elements reaccionaris i feixistes de l'aparell de l'Estat.

Ja n'hi ha prou de justícia franquista!

Pablo Hasél llibertat ja!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01