Tothom a la manifestació! Divendres 18 d’octubre a les 17:30h a Pl. de la Gardunya

L’espai popular i autogestionat de l’Antiga Massana, on col·lectius combatius del barri del Raval s’organitzen des de fa més de 5 anys, està en perill. Després que l’Ajuntament de Colau no apliqués la seva regularització i concessió, ara l’alcalde Jaume Collboni passa a l’ofensiva i vol desallotjar-lo per a benefici dels grans especuladors immobiliaris, que veuen en aquest edifici històric al cor del Raval una oportunitat per fer-se d’or que no volen desaprofitar.

L’edifici de l’Antiga Massana, construït al segle XV i ubicat al carrer de les Floristes de la Rambla número 1, va albergar durant dècades el Centre d’Arts i Disseny Escola Massana. No obstant, l’any 2016 aquesta institució es va traslladar a un nou edifici més gran i modern a pocs metres del vell, i l’Antiga Massana va quedar abandonada i amb un futur incert. En aquest context, varis col·lectius socials del barri, com la Xarxa Popular d’Aliments o les activistes que més endavant crearien el Sindicat d’Habitatge del Raval, van iniciar la seva activitat en aquest espai per a transformar-lo en un centre social autogestionat. Durant la pandèmia de la COVID19, i amb el naufragi de la gestió per part de les institucions que van donar l’esquena als treballadors i treballadores més castigades pels acomiadaments i les restriccions, el paper de l’Antiga Massana va ser clau per a assegurar que cap llar del barri es quedava sense un menjar per posar-se a la panxa, i fins i tot els serveis socials derivaven les famílies a la Massana per a proporcionar-los aliments.

Actualment, és epicentre de molta lluita, com la defensa del dret a l’habitatge. I també de moltes activitats. Un gimnàs popular i d’arts marcials, un punt de suport laboral, tallers de pintura i serigrafia, Escoleta Popular, classes de repàs i d’idiomes, accions en defensa del poble palestí... Tot això demostra la capacitat de la classe treballadora d’organitzar-se i gestionar espais per poder-los destinar a activitats realment necessàries pel barri. Això és el que hauria de fer l’Ajuntament! Necessitem menys Copes Amèriques i més Antigues Massanes, més inversió pública en els nostres barris!

L’Ajuntament de Collboni i el PSC, que manté un compromís cristal·lí amb els interessos de les grans corporacions de l’habitatge i l’hostaleria, rebutja expropiar els edificis sencers buits en mans dels bancs i fons voltors o el apartaments turístics per a destinar-los a lloguer social, i prefereix atacar espais populars com l’Antiga Massana. El PSC defensa un model de ciutat enfocada al negoci del lobby turístic, que engreixa les butxaques d’uns pocs que se’n beneficien, i gira l’esquena als veïns i veïns que vivim amb indignació l’augment descontrolat del preu dels nostres habitatges i lloguers i la gentrificació dels nostres carrers. El que hauria de fer l'Ajuntament de Collboni, en lloc de perseguir les organitzacions que lluitem per unes condicions de vida dignes per a la classe treballadora, és atorgar immediatament la concessió pública de l'espai.

La defensa de l’Antiga Massana forma part del moviment en defensa de l’habitatge, que ha tingut en l’enorme manifestació aquest diumenge passat a Madrid un dels graons més destacats. La lluita pel dret a l’habitatge, que a la ciutat de Barcelona és negat per bancs, especuladors i rendistes, ha estat un clam massiu dels últims anys. Al juliol vam protagonitzar una mobilització massiva. I el proper dia 23 de novembre a plaça Universitat tornarem a sortir als carrers en una gran manifestació.

Toca defensar l’Antiga Massana. Després de setmanes de treball militant de les activistes de l’Antiga Massana, amb nombroses encartellades i accions de difusió de la manifestació del divendres, estenent i enfortint la solidaritat, avui dimecres coneixíem que l’Ajuntament de Barcelona ha fixat el desnonament per a demà dijous. Quina vergonya! Però ens hi trobaran de front!

Des d’Esquerra Revolucionària i el Sindicat d’Estudiants volem expressar la màxima solidaritat i suport amb els companys i companyes de l’Antiga Massana i cridem tothom a participar aquest divendres dia 18 d’octubre a les 17:30 a la Plaça Gardunya, i a totes les accions que, davant de l’amenaça de desnonament, anunciï l’Antiga Massana. Ni un pas enrere!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01