Mahsa Amini, una jove kurda de 22 anys, ha estat la darrera víctima a mans de la “Patrulla de la Moralitat” a Teheran. El seu delicte? No portar ben posat el vel! Els agents la van detenir al carrer, van dir al seu germà que portarien Mahsa a la comissaria i que l'alliberarien després d'una “classe de reeducació” d'una hora.

El que va passar va ser ben diferent. Les persones concentrades a les portes de la comissaria, que estaven exigint la seva posada en llibertat i la de moltes altres dones retingudes, van ser atacades amb porres i gasos lacrimògens pels agents. Dues hores més tard sortia una ambulància amb el cos de Mahsa cap a l'hospital de Kasra, on el personal sanitari només va poder dictaminar la mort cerebral de la noia, que presentava moltes ferides al cos resultat d'una brutal pallissa.

L'explosió als carrers a Teheran, al Kurdistan i a les xarxes socials denunciant l'assassinat de Mahsa Amini per part de l'Estat criminal de l'Iran va ser immediata i no ha cessat malgrat el bloqueig d'Internet a Saghez i Sanandaj, de les amenaces a activistes i de l'ampli desplegament de les forces de seguretat a les dues ciutats utilitzant la força contra les i els manifestants.

Durant les protestes del dissabte 17 de setembre a Saqqez, almenys 33 persones van resultar ferides per la repressió policial.

Tot i la furiosa reacció del règim contra les protestes, aquestes han continuat amb força.

El Partit de la Vida Lliure del Kurdistan (PJAK) i la Comunitat Democràtica i Lliure del Kurdistan Oriental (KODAR), van cridar els homes i les dones de Rojhilat (Kurdistan iranià) a una vaga general el dilluns 19 de setembre.

Les amenaces de les autoritats iranianes que han rebut sindicats i comerços perquè no participessin a la vaga no han impedit que aquesta hagi tingut una important repercussió. Hi ha informacions que assenyalen un gran seguiment de la vaga a ciutats com Sanandaj, Saqqaz, Baneh i Mariwan, ciutats del Kurdistan iranià.

També s'han notificat vagues a la província d'Azerbaidjan Occidental, a localitats com Urmia, Bukan o Piranshahr. La cadena televisiva Iran Internacional afegeix que comerciants de Yavanrud i Kermanshah, a l'oest del país, també es van unir a la vaga.

Moltes han estat les dones que s'han unit a la campanya de denúncia cremant els seus mocadors o tallant-se els cabells al crit de “Mort al dictador mercenari”, mentre els homes tallaven les seves barbes en protesta contra la República Islàmica que obliga les dones a utilitzar hijabs i les mata impunement.

Ni la brutal repressió policial, que, a més de fer créixer el nombre de ferits, ja ha causat la mort de vuit persones, ni les promeses del president, Ebrahim Raisí, que s’investigarà a fons la mort d’Amini estan aconseguint posar fi a unes protestes que continuen creixent.

En els últims mesos, les ‘patrulles de la moralitat’ de l'Estat iranià han intensificat la seva presència a les principals ciutats, fustigant i segrestant les dones als carrers per la seva elecció de la roba. Poc se sap sobre quins altres delictes es cometen contra les dones a les bases de les patrulles i centres de detenció.

Cal acabar amb la violència salvatge que pateixen les dones sota les teocràcies criminals ja!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01