Volem ser el que som!

Manifestació a Barcelona: 30 de Juny 18:30h Plaça Universitat

Al 2018 el jovent hem demostrat que estem disposats a plantar cara contra aquest sistema capitalista i heteropatriarcal que ens oprimeix i no ens deixa ser qui som. Després de la massiva i històrica vaga feminista del 8 de març, el 26 d'abril vam tornar als carrers contra la sentència a la Manada i el 10 de maig vam aixecar pel mateix motiu una massiva vaga estudiantil i una mobilització de nou històrica. Però no ens vam quedar aquí i el 17 de Maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia vam voler celebrar-ho com es mereix i des de Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants vam organitzar accions, repartiments, assemblees i una aturada estudiantil a nivell estatal, a més de concentracions a diferents localitats de l'Estat.

La nostra Història és de lluita i el nostre futur també!

Aquest any celebrem el 41 aniversari de la primera manifestació gai a l'Estat espanyol. El 26 de Juny de 1977, al voltant de 4.000 manifestants van alçar les seves veus a Barcelona pels drets de la comunitat LGTBI+. Aquell grup de persones va pagar la seva valentia patint una salvatge repressió policial. Però no va ser en va, van obrir un important camí que seguim construint encara avui.

No estaven sols, eren part d'un moviment formidable per la llibertat i la justícia en contra la dictadura. Van ser anys de combat en què es van conquerir importants drets polítics i socials, entre els quals hi havia la llibertat d'expressió i associació, l'educació pública, el dret a l'avortament i al divorci, la legalització dels anticonceptius... Anys en els quals es lluitava contra la Llei sobre perillositat i rehabilitació social de les Corts franquistes que s'aplicava contra els que realitzaven "actes d'homosexualitat...".

La violència que s'exerceix cap al col·lectiu LGTBI + neix del sistema capitalista i heteropatriarcal en què vivim. D'una banda patim totes les retallades i l'explotació que pateix la classe treballadora i per una altra patim la ideologia reaccionària de la dreta i l'església catòlica perquè no complim els rols de gènere que aquesta societat té reservats per a nosaltres. El PP és un gran representant d'aquesta ideologia reaccionària, redactant i aplicant lleis que atempten contra nosaltres. No oblidem que el PP va votar en contra del matrimoni homosexual, que va intentar arrabassar el dret a l'avortament o que ells han estat els culpables d'acabar amb propostes de llei d'identitat de gènere, ells són els que han votat en contra d'una llei trans nova i digna, feta per i per a les persones trans.

Recuperar un orgull LGTBI+ de combat!

Avui com ahir també ens toca aixecar-nos en defensa dels nostres drets, de tots ells, tant pel que fa a la nostra llibertat sexual com a desenvolupar-nos com a persones plenes amb dret a un lloc de treball digne, a una educació i una sanitat públiques de qualitat... perquè la nostra opressió té responsables, i són els mateixos que fan sentències com les de la Manada, els mateixos que empresonen cantants de rap i persegueixen a éssers humans pel seu lloc de naixement o el color de la seva pell, els mateixos que boicotegen una llei LGTBI+ que defensi els nostres drets i els mateixos que ens impedeixen sistemàticament canviar el nostre nom i sexe oficialment al DNI a les persones trans sense patir un autèntic calvari. Formem part de la gran rebel·lió contra les polítiques reaccionàries del Partit Popular i de qualsevol govern que intenti atacar-nos. Som part de la lluita contra aquest sistema opressor.

La nostra lluita se sent germana de la mobilització de les dones, de les lluites de la classe treballadora contra l'explotació i de tots els moviments socials. Per això, reivindiquem un moviment LGTBI + de combat i anticapitalista, l'objectiu és construir una nova societat en què tots i totes puguem viure en genuïna llibertat. Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària, fem una crida a tota la classe treballadora i al jovent a aixecar orgulls crítics a totes les ciutats i recuperar l'esperit de lluita que els va impulsar a néixer.

Per una lluita LGTBI + anticapitalista i revolucionària!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01