Cambray pensava que ara sí la mobilització defalliria. Però ha tornat a errar. Els professors i professores ho han tornat a fer: milers de docents s’han manifestat avui en el sisè dia de vaga convocada per tots els sindicats. Les estudiants hem estat novament al seu costat. Milers d’estudiants han secundat la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants nodrint un potent bloc estudiantil.

La jornada ha començat amb centenars de professors i professores, molts d’ells interins i interines, concentrant-se davant la seu d’ERC. Ja n’hi ha prou de precarietat! Des de l’SE fem nostre el crit dels companys i companyes: Fixesa ja! Cap interina al carrer! Les que hi som ens quedem! Després, una gran columna ha desfilat fins Jardinets de Gràcia, on ha començat la manifestació.

Milers de profes i estudiants hem recorregut la Diagonal i omplert els carrers de gom a gom fins al Departament d’Educació a Via Augusta. El Conseller Cambray i el Govern, en comptes d’atendre les justes reivindicacions de la comunitat educativa, ha rebut una manifestació totalment pacífica amb desenes de furgonetes d’antiavalots, tot fortificant el Departament amb més de dos-centes tanques encadenades. Quina vergonya! Menys policia i més educació!

Durant tot el recorregut hem cridat nombroses consignes en defensa de l’educació pública i contra les retallades i en solidaritat amb les condicions laborals del personal educatiu. Al mateix temps, hem deixat clar que no farem ni un pas enrere en la defensa del model d’immersió lingüística i el català a les aules. El nou acord ERC-Junts-PSC-Comuns anunciat ahir no canvia res respecte del primer: per una banda, serà impotent per a frenar els atacs al català dels tribunals franquistes i, per una altra, implica acceptar la imposició del TSJC contra del 25% del castellà a les escoles. Assignant al castellà la qualitat de “llengua curricular” obre la porta de fet a noves exigències de l’exèrcit de togues de la reacció espanyolista, que està a l’ofensiva, com hem vist recentment amb el TS acceptant la revisió dels indults als presos polítics independentistes. El català a l’escola pública es defensa rebutjant de pla aquest atac dels tribunals i lluitant col·lectivament! Com hem fet avui!

La mobilització ha estat un èxit rotund. Cambray és un cadàver polític i l’únic que el manté en el càrrec és la por del Govern a què la seva dimissió o una concessió important a les reivindicacions del professorat electrifiqui la batalla educativa i s’estengui a més col·lectius en lluita. Per això des del Sindicat d’Estudiants, dirigint-nos des de la megafonia central als milers d’assistents al final de la manifestació, hem defensat la necessitat de començar el curs vinent amb una vaga general del sector públic a Catalunya, per a estendre la lluita educativa i unificar-la amb la d’altres sectors que també pateixen les retallades i les privatitzacions del Govern. La proposta ha estat rebuda amb un entusiasme aclaparador.

Aquest curs acabem amb les espases en alt! La lluita continua! Des de l’SE donem suport a l’aturada parcial del professorat del proper 2 de juny i ens unim a la vaga de 24h del personal educatiu del proper 9 juny, cridant al conjunt dels i les estudiants a la vaga i a mobilitzar-se el 9-J juntament amb els nostres professors i professores.

Ni un pas enrere en la defensa d’una educació pública de qualitat i en català!

Professores i estudiants unides i endavant!

Cambray dimissió!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01