Cal aturar la ultradreta als carrers!

El Parlament d'Hongria va aprovar el 15 de juny un paquet legislatiu impulsat pel govern d'extrema dreta de Viktor Orbán que prohibeix la "promoció" de l'homosexualitat i de la "reassignació de gènere" a menors de 18 anys. Amb aquesta nova llei, entre altres coses, serà il·legal parlar sobre orientació o identitat sexual en els instituts i escoles, i relaciona la pederàstia amb l'homosexualitat.

Orbán ha justificat aquest atac amb l'excusa de què “no es tracta de l'homosexualitat, es tracta dels nens i els pares”, afegint que no farà marxa enrere ja que la llei “està anunciada i publicada”. A més, ha indicat que la norma ja vigent dóna "l'exclusivitat als pares en la decisió de si volen que els seus fills rebin educació sexual". Sota la suposada defensa dels drets dels pares –el mateix discurs que té Vox amb el Pin Parental– s'amaga la ideologia masclista, homòfoba i reaccionària d'un dels governs més dretans de tota Europa.

Això és un pas més en la guerra iniciada per Orbán contra el col·lectiu LGTBI, però no és ni molt menys el primer atac. Al desembre de l'any passat va prohibir de facto l'adopció a parelles homosexuals i al maig va aprovar una llei amb la qual es posa fi al reconeixement legal de les persones transsexuals i intersexuals, establint que en els documents oficials ha d'aparèixer el sexe biològic i que aquesta dada no podrà modificar-se mai.

A més, és ben sabut que tot i que legalment i sobre el paper està prohibida qualsevol discriminació per raó d'orientació sexual o identitat de gènere, això no és així. Ser homosexual a Hongria està perseguit de manera permanent i és tractat com “una malaltia” en nombrosos mitjans de comunicació que fan apologia de les teràpies de conversió i fomenten l'odi al col·lectiu.

L'aprovació d'aquesta nova llei anti-LGTBI al país ha causat una gran indignació a tot el món. Les xarxes socials s'han omplert de missatges de repudi i col·lectius LGTBI i feministes hongaresos van convocar a Budapest una manifestació que va ajuntar a milers de persones. La commoció ha estat tal, que fins i tot la Unió Europea s'ha vist forçada a sortir públicament “condemnant” de paraula l'actuació d’Orbán. No obstant, un cop més, els líders europeus han tornat a mostrar la seva hipocresia. Han fet molts gestos, com la il·luminació amb la bandera LGTBI de diferents estadis de futbol i monuments alemanys en resposta a la prohibició de la UEFA de projectar aquesta bandera durant el partit Alemanya-Hongria; la signatura d'una declaració pública contra l'homofòbia del govern hongarès per 17 governs europeus –entre ells el de l'Estat espanyol– i moltes declaracions preguntant-se com és possible que això continuï passant a la “Europa avançada”.

Però, ¿què està fent la UE per a garantir els drets del col·lectiu LGTBI a Hongria o als països de l'est, com a Polònia o Eslovènia, on es vulneren constantment? Res de res. Es mantenen les relacions polítiques amb Orbán i aquests governs reaccionaris, i se suplica que, si us plau, es respectin els “valors democràtics” europeus. Quin cinisme i quina poca vergonya! Igual que amb la crisi dels refugiats, la UE torna a demostrar que no prendrà mesures efectives per a posar fi a la discriminació que sofreix el col·lectiu LGTBI i que permetrà tot tipus de lleis homòfobes i trànsfobes.

El moviment LGTBI i feminista a Hongria ha de basar-se en la seva pròpia força. Orbán ha declarat la guerra al col·lectiu i a les dones i l'única manera de fer enrere els seus plans és amb la mobilització. La ràbia que ha provocat aquesta llei ha de convertir-se en organització i lluita, com va succeir la setmana passada amb la protesta en la capital. És necessari impulsar noves manifestacions i fer una crida a tota la població a participar i donar suport a aquesta causa. Contra la llei anti-LGTBI, pels nostres drets i contra el sistema que sustenta la nostra opressió: ni un pas enrere. Companys, companyes, no esteu soles!

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01