La repressió no ens callarà

Ha passat un any des de les violacions grupals als lavabos del Centre Comercial Màgic. Un any de molta ràbia, patiment de les famílies i abandonament per part de les institucions a les víctimes.

Portem 365 dies esperant algun tipus de mesura i protocol per evitar que el Màgic continuï sent una cova on els agressors poden actuar amb impunitat. 365 dies de silenci. Per això, hem tornat a dir prou.

El passat 25 de maig, el Comitè de Mares contra la violència sexual a Badalona, Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants, juntament amb les professores d'USTEC-STEs, acompanyades per activistes feministes i socials i sindicalistes combatives de la ciutat, vam celebrar una concentració dins del Centre Comercial Màgic per a exigir un punt lila al seu interior.

La nostra acció va ser totalment pacífica, desplegant pancartes feministes i cantant consignes amb els nostres megàfons de suport a les víctimes.

Ràpidament, els guardes de seguretat del centre comercial van decidir tractar-nos com a delinqüents, trepitjant la nostra llibertat d’expressió i protesta, i agredir-nos físicament. Quatre energúmens atacaren violentament en Borja Latorre, secretari general del Sindicat d’Estudiants a Catalunya, colpejant-lo i empenyent-lo contra un aparador; l’esposaren, emportant-se’l pels passadissos interns privats del centre comercial amb cops i intimidacions, i retenint-lo il·legalment. Aquest company, i també altres joves, tenen contusions importants.

Així és com funciona el Màgic. I funciona així perquè l’Ajuntament de Badalona ho permet. Com és possible que s’ataqui violentament a qui exigim un punt lila? Com és possible aquest salvatgisme en ple 2024? Aquesta és la seguretat en la que hem de depositar la nostra confiança si ens passa alguna cosa al centre comercial? Ens podem imaginar la por que van sentir les víctimes de les agressions quan van demanar auxili a aquests goril·les d’extrema dreta i van ser ignorades.

Volem responsabilitats i que s’actuï ja. Exigim:

  1. La immediata cessió del responsable de seguretat del CC Màgic
  2. L’acomiadament fulminant dels quatre guardes de seguretat que ens van atacar
  3. La creació d’un punt lila dintre del Centre Comercial, que romangui obert de dilluns a dissabte, amb recursos econòmics i materials suficients, i amb treballadores socials especialitzades en violència de gènere per poder auxiliar a les víctimes i a totes les dones que ho necessitin.

No esteu soles!