L'incendi de les discoteques Teatre i La Fonda Milagros a Múrcia s'ha cobrat la vida de 13 persones i ha destapat un escandalós cas de corrupció: cap local comptava amb les llicències adequades però seguien oberts i fent-se d'or els seus amos, amb el beneplàcit del Consistori, tant quan governava el PSOE com amb el PP.

Aquest crim, com tants altres perpetrats a recer de l'oci nocturn, prova que les ànsies de beneficis dels empresaris sempre estan per sobre de la nostra seguretat i integritat. I això és així per la complicitat permanent de les institucions i dels partits del sistema, que ho consenten i encobreixen.

Des del Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària volem enviar tot el nostre pesar i solidaritat als familiars, amigues i amics de les víctimes, a les persones ferides i a totes les i els joves que van haver de passar per aquesta horrible situació.

El lucre empresarial i l'amiguisme institucional són els culpables

El que va succeir aquest passat dissabte és una tragèdia anunciada: el 2009 ja es va produir un incendi en aquesta mateixa discoteca fruit d'una mala infraestructura elèctrica, i els responsables Juan Inglés Rojo, l'amo del local, i l'Ajuntament de Múrcia van seguir com si tal cosa.

L'empresa de la qual aquest personatge és amo (Teatre SL) va demanar al Consistori el 2019 dividir l'espai que ocupava la discoteca Teatre en dos per crear una nova tafureria, La Fonda Milagros. No obstant això, l'Ajuntament mai va concedir aquest permís, i de fet, va cancel·lar la seva llicència a començaments del 2022, data des de la qual les discoteques han operat sense permís. És a dir, des de fa més d'un any i mig, no hi ha hagut cap inspecció efectiva per part de la Regidoria d'Urbanisme sota control del PSOE per tancar els establiments. No era cap secret que aquests espais estaven oberts, ja que han promocionat festes a les xarxes socials contínuament.

Juan Inglés Rojo és un mafiós amb un llarg historial criminal i ha estat vinculat durant l'última dècada a diversos escàndols que fins i tot l'han portat a la presó.

Sota la seva gestió d'un altre local a la localitat murciana de San Pedro del Pinatar, l'establiment es va cremar i després va seguir operant també sense llicència. Va ser soci de Crèdits Múrcia (ara Omacux), una empresa prestadora a través de la qual va realitzar activitats usureres en les que es concedien préstecs de ràpid venciment amb interessos molt alts, aprofitant-se de la situació de vulnerabilitat econòmica de les famílies que els contractaven i els qui eren obligades a establir el seu habitatge com a aval. Per tot això, Rojo va estar en presó provisional el 2013 acusat de delictes de falsedat documental, estafa i apropiació indeguda.

Aquest home ha cregut durant anys que Múrcia és seva i que pot fer i desfer a plaer i enriquir-se impunement. I si ha pogut actuar així és precisament per la complicitat i l'empara que ha rebut per als seus tripijocs per part de l'Ajuntament de Múrcia, tant del PP com del PSOE, les relacions del qual amb empresaris explotadors i corruptes està més que demostrada.

Ara, des d'Urbanisme volen depurar responsabilitats, i mostrar com a únic responsable l'amo de l'establiment. La roda de premsa que van fer el dilluns dos d'octubre l'exregidor del PSOE i l'actual del Partit Popular és un insult a la memòria de totes les víctimes i a la intel·ligència de totes les persones que estem consternades amb el cas. Es van atrevir a dir que sí, que l'activitat era il·legal però que no sabien que seguia en funcionament, que quan un inspector es va personar el local estava tancat perquè era de dia... S’ha de ser ben poca vergonya!! De fet, Teatre va superar una inspecció de sanitat de l'Ajuntament el març del 2023, quan encara governaven els "socialistes". És a dir, que sí que sabien que estava obert. Ara ja s'entén el silenci que el PSOE, tant a la Regió com a nivell estatal, estan mantenint.

Aquests dies també hem vist com els mitjans de comunicació del sistema i sensacionalistes converteixen aquesta tragèdia en un circ mediàtic, reproduint en bucle imatges i àudios de les víctimes abans de morir, arribant fins i tot a emetre la notícia amb un codi QR perquè la gent pugui accedir directament a l'últim missatge que va enviar una jove a la seva mare abans de ser consumida pel foc. És vomitiu.

Que aquest crim no quedi impune! Responsabilitats JA!

Mentre el jovent és empès a aquest tipus de locals per la falta d'una alternativa d'oci sa, on poder ballar i gaudir sense posar les nostres vides en perill, els empresaris i polítics de torn treuen beneficis milionaris. Després es produeixen assassinats com aquest i tothom es lamenta o s'intenta dir que ha estat "mala sort". Mentida! Com ja va ocórrer a Alcalá 20, el Madrid Arena o al Medusa Sunbeach Festival, això no és més que el resultat d'una gestió patronal mafiosa.

Volem justícia per a les víctimes i les seves famílies, volem espais d'oci segurs lliures de les urpes de la màfia hostalera. Per això exigim la imputació immediata de tots els responsables polítics del PSOE i del PP implicats, que siguin jutjats i empresonats, i que aquest empresari criminal corri la mateixa sort.

Però molt probablement la justícia capitalista taparà aquests crims com ha fet amb altres d'anteriors. Per això només podem confiar en les nostres forces. L'esquerra i els sindicats combatius, els moviments socials, associacions d'immigrants i veïnals, han de cridar a mobilitzacions massives per exigir justícia real, la depuració de totes les responsabilitats polítiques i penals, l'expropiació de tots els béns d'aquest empresari mafiós, i les indemnitzacions justes que aquests familiars mereixen i necessiten.

No ha estat un accident, és un assassinat!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01