Avui 3 de juny ha començat el judici contra tretze estudiants pels que la fiscalia demana un total de 111 anys de presó i 130.000€ de multa. El seu únic delicte: participar en la vaga i manifestació estudiantil del 2 de març de 2017 per a defensar la universitat pública i reclamar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries anunciada pel propi Govern un any enrere. Els companys encausats, que ni tan sols van ser identificats en la manifestació, han patit en tot aquest període intimidació i persecució judicial i policial i la vulneració dels drets democràtics més bàsics. Des del Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària volem mostrar tot el nostre suport als 13 encausats, als companys i companyes del SEPC, a l’Arià Bayé (membre del secretariat nacional de l’ANC), i reclamem la seva immediata absolució.

Ens trobem davant d’un nou cas de repressió contra aquelles que defensem l’educació pública, gratuïta i de qualitat. I amb el Govern i els Mossos d’Esquadra al capdavant. És totalment inacceptable que el Govern no només hagi desobeït el mandat popular de l’1 d’octubre, sinó que a més segueixi amb la política de retallades, incloent el manteniment d’unes taxes universitàries desorbitades que després de molts anys de promeses i declaracions de bones intencions no han estat reduïdes el més mínim. Pocs dies han fet falta per a veure l’orientació a la dreta del nou Govern: continuació dels desnonaments amb violència policial i repressió contra activistes socials, ampliació dels Mossos fins a 22.000 efectius i un banquer de Conseller d’Economia.

La fiscal María Pilar López Fondón demana unes penes salvatges per a 13 estudiants per rebutjar la privatització de la universitat pública i exercir el seu dret democràtic a manifestació. La hipocresia de l’aparell judicial del règim del 78 no té límits. Recentment, el CGPJ ha afirmat que fer apologia del franquisme no és delicte i no prohibirà la fundació Francisco Franco. És absolutament escandalós. Impunitat per a les bandes feixistes, repressió per als que defensem la universitat pública. Sabem que l’objectiu de la repressió és atemorir-nos, però no ho aconseguiran.

Per aquest motiu, des del Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària volem fer arribar tota la nostra solidaritat a les companyes que avui i demà seran jutjades. Exigim la absolució immediata de les estudiants encausades! Lluitar per una educació pública, de qualitat i gratuïta, a la que tinguem accés les filles i fills de famílies treballadores, no és delicte! Prou regalar diners a les multinacionals i postrar-se davant les elèctriques! Els recursos han d’anar per a l’educació i sanitat públiques! La lluita és l’únic camí. No ens aturarem fins a aconseguir una universitat pública, de qualitat i gratuïta. Ni un pas enrere!

Absolució ja!

L’educació pública no es ven, es defensa!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01