Tothom als carrers en solidaritat amb el poble palestí! El Govern PSOE-Sumar i la UE continuen sent còmplices! Trencament de totes les relacions amb Israel ja!

Finalment, després d'una última proposta per part de Hamàs per a un alto el foc a Gaza, el Govern criminal ultradretà i sionista de Netanyahu ha decidit començar els bombardejos i la invasió de Rafah, on s’amunteguen 1,7 milions de palestins.
Israel ha pres el pas fronterer cap a Rafah, davant la vergonyosa passivitat del corrupte Govern egipci, tallant l'única entrada a Gaza que seguia operativa.

Segons Nacions Unides, en aquest moment només queda combustible per a unes hores, cosa que suposarà una nova matança, paralitzant els pocs hospitals que encara queden en peu, replets de ferits i moribunds, agreujant la fam, i paralitzant l'escassa infraestructura de cara a poder aconseguir aigua per viure. El genocidi continua a tota màquina amb l'aval dels EUA i la UE.

Però al mateix temps que això passa, les i els estudiants a tot el món estenen el moviment de solidaritat amb el poble palestí, l'epicentre del qual es troba als EUA. Els intents de desallotjament dels campus, amb una enorme violència per la policia sota control dels Demòcrates, han acabat fracassant. Els estudiants han reocupat part de les universitats desallotjades, i han expulsat les forces de seguretat: UCLA, George Washington, la Universitat de San Diego, o Colúmbia, on han hagut de cancel·lar finalment els actes de graduació.

Unes acampades que s'estenen a Europa, Amèrica Llatina, i molts altres països: a desenes de ciutats britàniques; a Amsterdam, on la policia i l'extrema dreta s'han esmerçat a fons sense èxit; a Berlín; a nombroses ciutats a Itàlia, Suècia, Bèlgica, França, a l’Estat espanyol i aquí a Catalunya. Unes acampades que a poc a poc són de nou acompanyades de mobilitzacions massives, impulsant-se una jornada de lluita simultània, coordinada, arreu d'Europa al llarg de la pròxima setmana. Cal ocupar els carrers! Només així podem frenar Netanyahu i Joe Biden!

Fruit d'aquesta pressió, i del temor que una matança sense precedents desfermi un aixecament encara més gran als EUA i Europa, i sobretot, als països àrabs, on des de fa setmanes milions de persones han sortit als carrers a Jordània o el Marroc, Biden i el Govern nord-americà han elevat el to de les seves advertències contra el Govern de Netanyahu, tot i que per ara sense èxit. És el que té atiar i recolzar la suposada "legítima defensa" d'un Govern replet de nazis sionistes supremacistes, tal com va fer en el seu moment el mateix Pedro Sánchez.

La realitat és que les paraules de Biden, i fins i tot la paralització d'un enviament d'armes, tal com s'ha anunciat per Washington, continuen encobrint un suport que, si cessés immediatament, posaria immediatament fi als bombardejos i la invasió de Rafah. El mateix Biden ha assenyalat que no cessaran els enviaments d'armament amb propòsits defensius.

Malgrat la fanfarroneria israeliana, assenyalant que seguiran endavant fins i tot sense el suport nord-americà, o venent que ja van estar sols el 1948, cosa que és absolutament falsa, la realitat és que Israel no podria sostenir aquesta guerra sense el suport de Washington: Estats Units va representar el 69% de les importacions de les principals armes convencionals d'Israel entre el 2019 i el 2023. Una dada que ho diu tot i que situa el Govern Biden com a coautor del genocidi.

La realitat, com hem vingut explicant, és que l'únic camí per frenar la massacre és la lluita als carrers, aixecant una alternativa revolucionària, i assenyalant i posant contra les cordes els nostres governs, sense els quals no podria seguir. La mateixa UE, que tantes sancions i embargaments ha imposat a Rússia, no ha mogut un sol dit davant d'una matança sense comparació, tot i que és el principal soci comercial d'Israel.

El mateix Tribunal Internacional de Justícia, que tantes esperances ha despertat entre els dirigents reformistes, per encobrir les seves responsabilitats allà on governen, ni tan sols s'atreveix a dictar ordres de detencions contra els criminals sionistes, contra Netanyahu o els seus Ministres, amoïnant-se davant d'una carta amenaçant per part d'un grup de senadors nord-americans. I aquest és el Tribunal que ha de defensar les vides i drets de les i els palestins? Quin frau!

Aquest cap de setmana, i el vinent, hem de tornar a ocupar els carrers de Barcelona, Girona, Tarragona, ... i els de València, Madrid, Bilbo, Sevilla... però per dir-li molt clar a Pedro Sánchez, a Yolanda Díaz, i a Sumar, IU o el PCE, que se senten al Consell de Ministres, que ja n'hi ha prou de paraules i de recomanacions buides, com la que ha fet el ministre Pablo Bustinduy per carta a les empreses espanyoles, demanant-los per favor, per favor, que no contribueixin al genocidi. Una recomanació contestada immediatament pel ministre socialista del PSOE, Albares, assenyalant de nou que Israel és un "Estat amic". Això sí, després Pedro Sánchez ens parlarà demagògicament de l'Estat palestí.

L'única mesura efectiva, real, que demostraria compromís amb un alto el foc, amb la pau, i amb el poble palestí, és la ruptura completa de relacions, econòmiques, diplomàtiques i militars, amb Israel. Una decisió que si es prengués seria un cop molt dur per a Israel, generant una enorme pressió a la resta de governs europeus i a la UE. Però Pedro Sánchez sobre això sembla que no té res a reflexionar. Té clar que cal mantenir els negocis amb el sionisme.

Necessitem continuar impulsant i enfortint el moviment de solidaritat amb el poble palestí. Les acampades són un nou pas en aquesta direcció, però cal estendre la lluita al moviment obrer i els centres de treball, tornant a posar sobre la taula la consigna d'aturades i de vaga general per frenar el genocidi. Des del sindicalisme alternatiu i combatiu, que no es resigna i lluita, des dels moviments socials, hem de fer un pas al capdavant i frenar aquesta barbàrie sense fi. En aquesta tasca estem les i els companys de l'Esquerra Revolucionària, el Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives.

Visca la lluita del poble palestí!

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01