Una onada de protestes contra el brutal increment dels preus i contra les mesures d'austeritat impulsades pel govern s'ha estès per tot el Sudan durant el transcurs de les últimes dues setmanes. 

Espantat perquè aquestes protestes puguin convertir-se en un moviment més ampli, el règim dictatorial d'Omar Al-Bashir ha respost amb una forta repressió.  Desenes de manifestants, periodistes, defensors dels drets humans i activistes polítics han estat atacats, intimidats i arrestats sense contemplacions, i la policia s'ha desplegat per a silenciar les protestes al carrer. El dimecres 17 de gener a primera hora del matí la policia va detenir el principal dirigent del Partit Comunista del Sudan a casa seva. Aquest arrest es produeix un dia després que una manifestació organitzada pel PC contra les mesures d'austeritat del govern reunís a milers de persones al centre de Khartum cantant consignes com "No a la fam! No a l'increment dels preus!" . Va ser la protesta més gran fins al moment des que va començar la recent onada de lluites, i va ser brutalment reprimida per les forces policials amb gasos lacrimògens, càrregues violentes i nombroses detencions. Dimecres a la tarda, en una altra protesta organitzada per l'oposició, es va produir una nova onada d'arrestos i detencions arbitràries. Un testimoni presencial ens va comunicar just abans de la protesta que la policia política havia desplegat enormes quantitats d'efectius, i ens va explicar que el Govern havia omplert la plaça on es realitzaria la manifestació amb nombrosos tancs d'aigua, per intentar evitar que es converteixi en un punt de referència per al moviment on poder expressar el malestar contra el règim i les seves polítiques contra els més pobres. Aquest tipus de mesures mostren que part de la corrupta elit governant sudanesa està atemorida davant les revoltes de masses que poden esclatar en el pròxim període.

El CWI·CIT (Comitè per una Internacional dels Treballadors) vol expressar la seva total solidaritat amb el poble del Sudan, que està desafiant la despietada maquinària repressiva del règim d'Al-Bashir lluitant per un futur digne. Exigim l'alliberament immediat i incondicional de tots els activistes, manifestants, crítics i dissidents polítics que han estat arrestats durant els últims dies.

Fem una crida a enviar cartes de protesta al ministre de l'Interior sudanès, Ibrahim Mahmoud Hamid, a la següent adreça de correu electrònic, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., i amb còpia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Una possible redacció podria ser la següent:

"Ens ha indignat enormement conèixer sobre la violenta repressió que les autoritats sudaneses han desfermat contra els manifestants pacífics que només exerceixen els seus drets democràtics més bàsics. Aquest és un intent inacceptable per obligar el poble sudanès a guardar silenci sobre les polítiques d'austeritat impulsades pel govern malgrat l'oposició generalitzada de la població, i de les pèssimes conseqüències que aquestes mesures tindran en la vida de la majoria de sudanesos. Exigim l'alliberament immediat i incondicional de tots els manifestants i activistes que han estat detinguts durant els últims dies, i la retirada de tots els càrrecs que se'ls imputen. En cas que això no passi, ens assegurarem que aquesta repressió salvatge i vergonyosa, i el tractament brutal que està patint l'oposició sudanesa, siguin àmpliament exposats internacionalment. "


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01