Concentració dimecres 2 de març a les 18:30h a l’Albereda de Bétera

Un professor de l’Institut Les Alfàbegues a València ha sigut víctima d'una terrible agressió homòfoba i feixista. Fa uns dies, unes estudiants van traure al pati del centre una bandera LGTBI i trans, i tot seguit, altres alumnes es van sumar a aquesta acció en defensa de la diversitat i pel respecte a totes i tots independentment de la nostra orientació o identitat sexual.

Aquesta protesta espontània va provocar la resposta enfurida d'un grup d'estudiants de dretes i molt reaccionaris de l'institut. L'endemà, aquests energúmens es van passejar amb banderes d'Espanya, provocant obertament als qui el dia anterior s'havien mobilitzat en defensa del col·lectiu LGTBI. Quan un professor els va demanar que pararen perquè la tensió era evident, uns 10 estudiants el van rodejar, van començar a insultar-lo al crit de ‘maricón’, el van agarrar del pèl i van començar a llançar-li entrepans. En aquesta agressió deplorable van participar entre 150 i 200 alumnes.

Des del Sindicat d’Estudiants del País Valencià volem, en primer lloc, enviar tot el nostre suport i solidaritat amb el docent agredit. Aquest atac no és ni una broma de mal gust ni res per l'estil. El que ha succeït a Bétera és una cosa molt seriosa. Estem parlant que més de 100 xavals, amb un discurs homòfob, espanyolista i feixista repugnant, han apallissat a un docent en un institut públic.

La resposta de la direcció del centre ha sigut expulsar als deu estudiants més agressius –de moment no hi ha més sancions imposades als altres– i la Conselleria d’Educació ha posat en marxa el Pla de Prevenció de la Violència i de Promoció de la Convivència. I ja està. Quan la realitat és que la violència ja ha succeït, i evidentment, la convivència que ha d'existir entre la comunitat educativa dins de l'escola pública, per a precisament fomentar els valors d'igualtat i de respecte, ha quedat ferida de mort.

Aquest cas és una clara demostració de per què és tan urgent posar en marxa ja una assignatura d'educació sexual inclusiva en el sistema educatiu, per a frenar i tallar d'arrel el discurs d'odi que Vox i el PP fomenta contra les dones, el col·lectiu LGTBI o els immigrants. I també és un clar reflex de l'amenaça real que suposa l'extrema dreta contra els nostres drets i la nostra integritat física. Aquestes són les conseqüències directes. A Samu el van assassinar, ara se suma un nom més a una llista massa llarga d'agressions homòfobes. Hi ha un perill real en els nostres centres d'estudi, en els nostres barris i a les nostres ciutats. Però no mirarem cap a un altre costat. Al contrari.

Des del Sindicat d’Estudiants i la comunitat educativa no ens quedarem de braços plegats. Hem de plantar cara a tots aquests feixistes que es creuen amb el dret a esclafar-nos. La mobilització més contundent és el camí per a dir que no ens espanten i no ens acoquinen.

Per això, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de València convoquem una concentració el dimecres dia 2 de març a les 18:30h en l’Albereda de Bétera contra la LGTBIfòbia i per a exigir un càstig exemplar per als agressors del nostre professor. Estudiants, professors, mares i pares, i el conjunt de la població de Bétera hem de mobilitzar-nos amb força. Aquesta és la millor resposta que podem donar als feixistes.

Cap agressió sense resposta! Fora feixistes dels nostres instituts!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01