El curs 2023-2024 ha estat d'una intensa activitat i intervenció en la lluita de classes. Els companys i companyes d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants hem estat presents en les manifestacions contra el genocidi sionista a Gaza, hem convocat vagues estudiantils i hem participat en les acampades universitàries en solidaritat amb el poble palestí. Hem impulsat el 8 de març i les manifestacions del Dia de la Dona Treballadora, així com diferents accions feministes. Hem aixecat una campanya d'actes per commemorar el centenari de la mort de Lenin i també hem estat en primera línia de les vagues educatives.

Després d'un any de molta pràctica revolucionària, creiem que és imprescindible que les i els revolucionaris trobem un moment per aprofundir en l'estudi de la teoria marxista. I aquest moment serà la nostra Escola d'Estiu Marxista els dies 12, 13 i 14 de juliol a l'Espai Rosa Luxemburg de Madrid.

Revolucionàries i revolucionaris de tot l'Estat ens ajuntarem aquests dies per aprofundir sobre aspectes clau del marxisme. Per això la nostra escola comptarà amb 6 panells de discussió:

1. Què és el marxisme?. Aprofundirem en els orígens i desenvolupament del materialisme dialèctic, el socialisme utòpic, la fortalesa científica de l'economia marxista, què és l'imperialisme i les seves característiques...

2. L'Estat: un instrument d'opressió de classe. Debatrem sobre la societat de classes i com sorgeix l'Estat, l'exemple de la Comuna de París i la revolució russa, sobre les diferències entre comunisme i anarquisme, sobre el Programa de Transició i sobre les diferències del parlamentarisme burgès i reformisme amb la democràcia obrera i la revolució.

3. La qüestió nacional. Una postura leninista. L'opressió nacional sota el franquisme; l'1 d'octubre i la rebel·lió a Catalunya; la qüestió nacional a Euskal Herria, les seves arrels històriques i la lluita armada d'ETA; la qüestió nacional a Palestina; l'estudi de la postura de Marx sobre Irlanda; o la qüestió nacional durant la Revolució russa i la posició de Lenin i els bolxevics, seran alguns dels temes en què aprofundirem.

4. Teoria i pràctica del partit revolucionari. Entre altres molts temes, abordarem la història del partit bolxevic, com es va construir, el treball dels marxistes en els sindicats, la crítica a l'esquerranisme de Lenin, els mètodes de classe en la construcció del partit revolucionari, què és el centralisme democràtic o les finances revolucionàries. Conèixer la nostra història, la història de la lluita de classes, per construir Esquerra Revolucionària.

5. Feminisme de classe i combatiu i lluita LGTBI. Des del marxisme revolucionari abordarem la lluita per l'emancipació de la dona treballadora i els drets del moviment LGTBI; l'origen de la família, la propietat privada i l'Estat; la família burgesa, patriarcat i capital; la història del nostre moviment i la divisió de classe que recorre el "feminisme"; la batalla de les i els revolucionaris per l'abolició de la prostitució i l'opressió a la dona...

6. Antifeixisme i revolució. L'experiència del feixisme als anys 30 i com combatre l'extrema dreta avui, com va arribar Hitler al poder, l'URSS i la lluita contra el nazisme, el feixisme a Itàlia, la farsa de la Transició i el règim del 78... Som comunistes revolucionaris en peu de guerra contra l'extrema dreta avui.

Un programa molt complet que ens permetrà armar-nos d'arguments, idees i força per al curs que ve.

A més d'aquests debats, el dissabte 13 a la tarda celebrarem un gran acte públic. Parlarem del genocidi a Gaza, de l'imperialisme i les seves guerres, i per què la lluita per la revolució socialista és més necessària que mai.

Si tu també creus que el capitalisme és barbàrie i que la vida hauria de ser una altra cosa, t'animem a participar. Perquè, com va dir Lenin, sense teoria revolucionària no hi ha pràctica revolucionària.

Inscriu-te aquí i et contactarem amb tota la informació.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01