La matinada del passat dimecres 24 d'abril el cotxe particular d'Adolfo Rodríguez Gil, regidor de Podem-IU-Aliança Verda a la localitat madrilenya de Los Molinos i actiu militant d'Ecologistes en Acció, va ser trobat completament calcinat davant la seva residència. El vehicle havia estat estacionat i sense ús durant set dies abans d'aquest incident, una circumstància que reforça l'evidència que l'incendi va ser un atemptat deliberat dut a terme des de la ultradreta.

Aquest lamentable succés no és un incident aïllat. Adolfo, conegut per la seva ferma dedicació a la causa ecologista i als drets socials, ha estat blanc de múltiples amenaces i agressions anteriorment. Aquests atacs no són més que un testimoni cristal·lí dels perills que enfrontem aquells compromesos amb la lluita per la justícia social i la conservació ambiental. L'incendi del seu cotxe davant la seva pròpia llar marca un salt en la gravetat i la violència de les amenaces i agressions que ha vingut patint.

És escandalosa, a més, la resposta de les autoritats encarregades d'investigar aquests actes. Malgrat els clars antecedents d'amenaces contra Rodríguez Gil i la gravetat de l'agressió, la Policia Científica fins al moment no s'ha personat en el lloc del succés. Aquesta aparent negligència no és més que una evidència de la connivència existent entre la policia i els elements feixistes que campen al seu aire amb la seva total protecció. Denunciem aquesta actitud i exigim que es persegueixi els responsables i que es depurin responsabilitats per aquest retard en l'actuació.

No considerem l'atemptat contra Adolfo com un simple atac a la seva persona. Això passa avui, en un context en què el PP i Vox sembren diàriament el negacionisme climàtic, i l'odi contra les dones, el moviment LGTBI, l'independentisme i els treballadors. Ells, amb els seus discursos colpistes contribueixen a alentir aquest tipus d'amenaces que busquen atemorir-nos, a tots els que ens rebel·lem contra la dreta, la seva ofensiva ideològica i els seus negocis mafiosos. Per això hem de respondre de forma unitària i contundent i des d'Esquerra Revolucionària expressem la nostra total solidaritat amb el company i ens posem a la seva total disposició.

És imprescindible que ens mobilitzem per enfrontar aquesta i altres agressions i assegurar que els nostres barris i pobles romanguin com a espais segurs. Assenyalem i denunciem tant els que instiguen i faciliten aquestes agressions com aquells que permeten que quedin sense càstig. És vital que ens unim joves i treballadors de la comunitat per demostrar la nostra fortalesa i determinació, deixant clar que no ens intimiden, que som nombrosos, forts i que no retrocedirem ni un sol pas.

Cap agressió sense resposta!

Si ens toquen a un, ens toquen a tots!
No passaran!

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01