Estendre i unificar la lluita contra la precarietat i la privatització!

La vaga indefinida sostinguda des del 6 d'abril pels i les treballadores de la Unitat de Repartiment UR4 de Sabadell contra la sobrecàrrega de treball, l’assetjament i les precàries condicions laborals, ha suposat un punt de referència per a molts altres treballadors i treballadores. Veient el seguiment d'aquesta vaga i el potencial per a estendre's, la directiva de Correus va desviar el treball a altres UR, contractant-ne fins i tot personal extern per a aïllar la vaga de la UR4.

El seu objectiu és impedir la unificació de tots els focus de lluita que estan sorgint contra les seves polítiques d'atacs als drets laborals i plans per a desmantellar i privatitzar aquest servei públic. Durant els últims sis mesos hi ha hagut mobilitzacions de treballadors de Correus a Canàries, Narón, Jerez, Conca, Lleó, Almeria, Sevilla, Catalunya, Madrid, Pamplona...

Lamentablement aquestes lluites no estan sent impulsades seriosament pels dirigents de CCOO i UGT, i fins i tot en alguns casos –com a la UR4 de Sabadell– s'hi han oposat. CGT sí els ha donat el seu suport, però per a derrotar el “divideix i venceràs” de l'empresa és necessari fer un pas endavant i convocar vaga general estatal a tot Correus. Els dirigents de CGT haurien de posar data a aquesta vaga i fer una crida a la resta dels sindicats a sumar-s’hi, tot iniciant els preparatius perquè sigui un èxit. És necessari que presentin un pla concret que mantingui coordinats tots els focus de mobilització i plantegi la seva unificació i extensió, transmetent força i decisió als treballadors mitjançant l'organització d'assemblees en tots els centres de treball, repartiments massius de fulls i una campanya de suport a la lluita dirigida a la resta de la classe obrera i la població.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01