Enmig de grans nevades i una onada de fred que deixarà temperatures de fins a -15 graus en diferents províncies de l'Estat, el preu del gas s'ha disparat un 22% i el de la llum un 27% en aquest inici d’any. Això significa que la factura elèctrica mitjana d'una família es situarà en els 80,71 euros, quelcom que suposa un increment del 19,3% respecte a l'any anterior. Desenes de milers de famílies treballadores, de nens i nenes, gent gran vulnerables, són condemnades a no poder mantenir les seves cases a temperatures adequades, amb els greus problemes de salut que això pot comportar.

La resposta de Govern PSOE-Unides Podem a aquesta situació tan escandalosa no està ni de bon tros a l'altura de les necessitats de la classe obrera.

Davant el drama de les famílies de la Canyada Real a Madrid que porten més de 90 dies sense subministrament elèctric, el vicepresident segon Pablo Iglesias ha recomanat a Díaz Ayuso sol·licitar l'ajuda de l'exèrcit per intervenir la zona ja que és “l’única via que aconsegueixin tornar a tenir llum". Fa unes hores, el ministre de Consum, Alberto Garzón, escrivia en un tuït dient que "hem demanat a la CNMC [Comissió Nacional dels Mercats i la Competència] que investigui si hi ha hagut irregularitats en el mercat".

Tot això són “mesures” que no resolen res i deixen intacte el problema de fons. Sembla que la gent es mori de fred és quelcom inevitable, però posar al seu lloc a les multinacionals elèctriques és impensable, i acabar amb el seu abús constant impossible. Aquest és el resultat quan s'accepta la lògica capitalista, es renuncia al programa pel qual milions t'han votat i a confrontar amb els grans poders econòmics.

És l’hora de rectificar, d'abandonar una política que encoratja al gran capital i deixa a les famílies a la cuneta. El Govern central té l'obligació de garantir l'electricitat al conjunt de les famílies obreres. La llum, el gas, els serveis bàsics han d'estar al servei de les necessitats socials i no servir per omplir encara més les butxaques d'un grapat de paràsits que es fan d'or. Cada vegada està més clar que l'única solució possible per acabar amb situacions com la de la Canyada Reial o amb la pobresa energètica, és mitjançant l'expropiació i la nacionalització de les grans companyies elèctriques posant-les sota control dels treballadors. Els seus beneficis milionaris revertirien en defensar els interessos de la majoria de la població garantint serveis públics i un habitatge digne per a tots i totes.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01