uneteMovilmex 01
bannerafiliacion2 01


La plantilla de Barcelona es mobilitza a Montblanc, buscant el suport dels seus companys

El passat 21 d'Octubre, els treballadors de Frape-Behr (empresa fabricant de sistemes de calefacció i refrigeració per a automòbils) de Barcelona, afectats per un expedient de regulació d'ocupació que amenaça amb fer fora a 295 persones, es van manifestar a Montblanc buscant el suport dels companys que treballen en la planta de Frape d'aquesta localitat. La plantilla va recórrer els carrers del municipi fins arribar a les portes de la factoria, on van repartir una fulla explicant la seva situació i van impedir l'entrada i sortida de camions. A pesar del caràcter pacífic de la protesta, la guàrdia civil avisada per l'empresa, va intervenir per a retirar als manifestants de les portes de la fàbrica.

Aquesta no és la primera vegada en que l'empresa amenaça amb prescindir de la plantilla de Barcelona . Ja el 2004, va acordar amb la direcció dels nostres sindicats, un pla d'ajustament basat en la congelació salarial i un augment de la flexibilitat que no ha satisfet encara les seves expectatives. De fet, la patronal amb molt poca vergonya i amb l'actitud d'un vampir xucla sang, afirma que existeix una diferència d'absentisme, flexibilitat i costos entre els treballadors de Barcelona i els de Montblanc.

El cas de la Frape de Barcelona, no és un cas aïllat. En un estat similar també estan altres empreses com Mercedes Benz, Sintermetal o Sysmo. Aquesta mateixa situació a més l'hem viscut amb les desenes d'empreses que s'han deslocalitzat a Catalunya i en el conjunt de l'estat (com per exemple Delphi).

Finalment els treballadors no podem consentir que es destrueixin llocs de treball i  es faci cada vegada més precària l'ocupació. Cal exigir-li als governs de la Generalitat i de l'estat - triats pel vot de milions d'obrers - que no autoritzin més expedients d'acomiadaments i tancaments d'empreses que, encara més escandalós, marxen amb quantiosos beneficis. Al contrari, l'estat ha de fer-se càrrec d'aquestes empreses, expropiant-les i nacionalitzant-les sota control obrer. Així mateix, les direccions sindicals no han d'abandonar a la seva sort als treballadors de cada empresa. Els treballadors de Behr, en la seva marxa a Montblanc, han mostrat el camí correcte: cal estendre i unificar la lluita a tot el sector, perquè com ells bé diuen: fàbrica a fàbrica ens poden!, units vencerem!.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01