Contra la carestia de la vida, l'ofensiva patronal i la guerra imperialista

Per un sindicalisme de classe i combatiu!

L'esclat de la guerra imperialista a Ucraïna ha posat en evidència el carreró sense sortida que suposa el capitalisme per a la classe treballadora. La crisi més gran del sistema des de la Segona Guerra Mundial, després de dos anys de terrible pandèmia, de milions de morts i destrucció de la sanitat pública, s'uneix a una escalada militarista a tot el món, d'inflació descontrolada, enfonsament dels salaris, i un creixement vertiginós de la desigualtat i l'empobriment.

Mentre les condicions de vida de la classe obrera i la joventut pateixen un retrocés continu, els grans capitalistes, els monopolis petroliers, les elèctriques, els bancs o les multinacionals de l'alimentació… obtenen beneficis rècord fruit de l'acaparament i l'especulació.

Els Governs de tot el món, incloent-hi el de Pedro Sánchez a l'Estat espanyol, ens demanen “sacrificis”, tal com va passar durant la pandèmia, al mateix temps que incrementen els pressupostos militars omplint les butxaques de les grans empreses armamentístiques. Totes les guerres sota el capitalisme són un gran negoci per al capital financer, els especuladors i els monopolis i aquesta guerra no n'és una excepció.

A l'Estat espanyol el pla de rescat anunciat pel Govern PSOE-UP respecte de la guerra és més del mateix: milers de milions per a l'IBEX-35 i la patronal que acabarem pagant les i els treballadors amb més retallades i menys salaris. Aquesta política d'unitat nacional amb els capitalistes, que ha portat els ministres del PSOE i d'UP a incomplir sistemàticament els seus acords de Govern i NO derogar la reforma laboral del PP, es complementa amb la subordinació completa davant l'OTAN i l'imperialisme nord-americà a la guerra.

El Govern, i sobretot els ministres d'UP, ens tornen a parlar de l'escut social, però la realitat que patim dia a dia als nostres barris és atur, precarietat laboral i salaris de misèria, desnonaments, destrucció de la sanitat i l'educació pública. Les engrunes que es reparteixen són una gota a l'oceà, quan el preu de l'electricitat, la benzina, els lloguers o els aliments són pels núvols. Ja n'hi ha prou de propaganda!

Aquest govern, que es va qualificar a si mateix com el més progressista de la història, està renunciant a portar a la pràctica mesures d'esquerres completament necessàries. En lloc de cedir constantment davant la CEOE i el gran capital, hauria de nacionalitzar les elèctriques i la banca. Aquests paràsits que controlen l'economia per amassar fortunes insultants són el veritable problema que enfronta la societat. Nacionalitzar sota control dels treballadors aquests gegantins recursos permetria posar en marxa un pla de xoc contra l’atur, garantir habitatge públic digne amb lloguers socials, defensar la sanitat i l'educació i millorar la vida de la immensa majoria de la població.

El capitalisme ens porta a l'abisme. Però l'estratègia de pacte social i desmobilització dels aparells de CCOO i UGT se segueix aprofundint, apuntalant els plans de la patronal, i sabotejant qualsevol mobilització combativa que qüestioni una pau social amb la que no guanyarem res. Així ha passat amb la vaga del metall a Cadis fa uns mesos i amb moltes altres lluites.

En aquests moments és més urgent que mai aixecar la bandera d'un sindicalisme combatiu, democràtic, de classe i assembleari, que es basa en la força del moviment obrer, que en reforci la consciència i la capacitat d'organització. Només d'aquesta manera podrem frenar els atacs i els abusos empresarials, l'empobriment a què ens està abocant l'escalada inflacionista, i els plans del govern perquè no siguem les i els treballadors els que tornem a pagar les seves guerres imperialistes i les seves crisis.

Per aquestes raons us convidem a tots i totes, treballadors i treballadores afiliades o no a sindicats, delegats i delegades que esteu compromesos amb el sindicalisme combatiu, a la Trobada Estatal de Sindicalistes d'Esquerra el dissabte 7 de maig, des de les 10h a les 18h. Debatrem sobre el moment polític i sindical que travessem, i compartirem les diferents i nombroses experiències de lluita obrera per situar-nos davant dels grans desafiaments que tenim al davant. L'objectiu és planificar de manera més efectiva les nostres tasques a cada fàbrica i cada sindicat.

Per a participar a la Trobada Sindical, que es desenvoluparà a Madrid, només has de clicar aquí i emplenar el formulari amb les teves dades o enviar un WHATSAPP al 610233933. Ens posarem en contacte amb tu per facilitar-te els detalls i coordinar l'assistència de tots i totes les companyes.

És hora d'unir les nostres forces i preparar-nos per als grans combats que s'acosten!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01