Un grup d’individus del SEPC intenten impedir la convocatòria de la Vaga del 22 de novembre a la Universitat de Barcelona

Prou atacs contra el Sindicat d’Estudiants

Prou sectarisme contra el moviment estudiantil

Per la unitat en la lluita antifeixista

En defensa dels mètodes tradicionals de lluita de la classe obrera, la discussió democràtica, el debat i la lluita massiva i conscient

 

El dimarts 20 de novembre un grup de quatre companys del Sindicat d’Estudiants repartien el full de convocatòria de la Vaga d’estudiants del 22 de novembre contra les agressions feixistes, a la UB d’Història i Geografia, al Raval a Barcelona.

 

Un cop ja no quedaven estudiants als voltants de l’entrada, un grup d’uns vuit o deu individus identificats com a membres del SEPC i de “l’assemblea de facultat” han increpat violentament als companys del Sindicat d’Estudiants, tractant d’impedir que es portés a terme el repartiment de fulls i provocant als companys arrencant els cartells penjats a les parets.

 

En la manifestació del 15 de novembre a Barcelona també un grup d’exaltats individus identificats com a membres del SEPC van tractar d’impedir que els companys del Sindicat d’Estudiants repartissin pamflets a la manifestació d’estudiants contra Bolonya, empenyent i intentant treure violentament el material als companys, amb l’excusa de que “havien decidit que el Sindicat d’Estudiants no pot repartir fulls”.

 

Aquests mètodes no tenen res a veure amb la lluita obrera i estudiantil, sinó més aviat són els mètodes dels feixistes. La classe obrera i la joventut va aconseguir drets democràtics en la lluita contra la dictadura franquista als anys setanta, com el dret a organització i lliure expressió. El fet de que aquests individus vulguin presentar-se com a “revolucionaris” o “radicals” no pot ocultar la gravetat dels fets ocorreguts, on un grup d’elements pretén imposar una censura sobre qui pot i qui no pot repartir fulls o penjar cartells. D’aquesta manera és com actuen en les empreses els esquirols i elements de la patronal quan volen rebentar una lluita obrera: la desinformació, les calumnies, els falsos rumors i les amenaces.

 

Els objectius que persegueix aquesta actuació és fer callar el Sindicat d’Estudiants, i els que ho porten a terme estan actuant amb els mètodes de la reacció. Una organització que pretén ser revolucionària i anticapitalista ha de defensar conseqüentment els drets democràtics, com un eina del moviment estudiantil i el moviment obrer per a poder organitzar la lluita d’una manera massiva, democràtica i conscient. Només aquells que desconfien de la capacitat de comprensió i de lluita del moviment, és a dir, que pensen que els estudiants son uns “borregos” i/o que ells mateixos no tenen arguments amb els que dur a terme una discussió o conversa companya per convèncer a la majoria per les seves idees, poden actuar de tal manera, substituint els arguments per calúmnies i falsificacions conscients. Aquests mètodes sectaris i gangsterils són un atac contra el conjunt del moviment estudiantil.

 

Afortunadament, tant en la manifestació de dijous com a les facultats durant la setmana vinent, la majoria aclaparadora dels estudiants han acollit satisfactòriament la proposta de mobilització plantejada pel SE arreu de l’Estat contra l’assassinat d’un jove de Vallecas a mans d’un feixista.

 

El Sindicat d’Estudiants vam proposar la unitat d’acció a vàries organitzacions juvenils i estudiantils (SEPC, AEP, JC, Cajei, Maulets) el dimarts 13 de novembre, però en cap cas hem rebut cap resposta directa. Les raons del silenci el Sindicat d’Estudiants les desconeixem. La unitat d’acció és una eina de lluita, no una excusa per no fer res. Encara que certs individus que es postulen com a membres del SEPC actuen de manera gangsteril a la manera dels feixistes, continuem fent una crida a les organitzacions d’estudiants a lluitar conjuntament, el 22 de novembre i més endavant, contra el feixisme i per una educació pública de qualitat, i també a que els dirigents, militants i simpatitzants del SEPC rebutgin aquest tipus de mètodes, que es troben a les antípodes dels mètodes històrics de la lluita revolucionària antifeixista.

 

Sindicat d’Estudiants

Barcelona, 21 de novembre de 2007


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01