Aquest és el camí! Lluitem per la revolució socialista!

Llegeix aquest article en euskera

El passat dissabte 29 de gener milers de joves van ocupar els carrers d'Euskal Herria, més de 5.000 a Bilbo i més de 2.000 a Iruña, convocats per la Coordinadora de Joves Socialistes / Gazte Koordinadora Sozialistak (GKS) contra la “dictadura de la burgesia” i el capitalisme, i en defensa de la revolució socialista. La mobilització va transcórrer en un ambient de gran combativitat, amb consignes anticapitalistes i crides a la “organització comunista”. Va ser una gran demostració de força.

Sens dubte, aquesta iniciativa de les i els companys de GKS és un gran pas endavant per denunciar la dura realitat que estem patint el jovent i la classe obrera, i per assenyalar els seus responsables, la patronal, els capitalistes, i els Governs, de signe diferent, al seu servei. Així ho ha denunciat GKS al final de la manifestació assenyalant correctament la necessitat d'enfrontar “l'ofensiva econòmica i política del capital contra els nostres drets”, i que “una societat sense opressió és possible i hem de lluitar per aconseguir-la”. Estem totalment d´acord! És clar que és possible!

D'altra banda, també es va recalcar que defensar una posició internacionalista és fonamental, ja que “la societat capitalista genera a molts territoris del món problemes i misèries molt variades i en tots aquests territoris hem de passar a generar moviments a favor del socialisme perquè des de un àmbit petit no es pot fer front a una societat globalitzada”.

A la marxa s'ha criticat la posició de l'esquerra reformista parlamentària, i la seva incapacitat d'aixecar una alternativa que faci front a la dictadura dels banquers i les multinacionals; "no tenen capacitat per fer front a aquesta realitat", s'ha assenyalat al manifest llegit al final. I és que el que hem vist recentment amb la reforma laboral de Yolanda Díaz, una burla i un regal per a la CEOE, o amb el suport als Pressupostos Generals de l'Estat o els Pressupostos del PNB-PSE per part d'EH Bildu, subratlla necessitat d'un rearmament polític i organitzatiu.

La mateixa convocatòria de la manifestació ha estat impressionant, amb un desplegament per part de GKS impressionant. Nombroses ciutats i pobles d'Euskal Herria han estat empaperats de manera militant cridant al jovent a participar en la mobilització. La realització d'un treball seriós, amb els mètodes que sí que serveixen, el repartiment de octavetes i l'organització als carrers, és un aspecte clau de cara a desenvolupar un moviment comunista revolucionari a Euskal Herria. Aquest és un dels punts que més ens diferencia a les i els revolucionaris dels que centren totes les seves forces en l'àmbit institucional.

Les mobilitzacions de Bilbo i Iruña marquen el camí. La descomposició del sistema, l'empobriment, les retallades socials, la repressió brutal de l'Estat fan més necessari que mai la tasca de construir l'eina de la revolució socialista, el partit. Els i les companyes d'Ezker Iraultzailea, que vam estar presents a les manifestacions, volem contribuir amb totes les nostres forces a aquest objectiu, i confluir amb totes i tots aquells revolucionaris que no renunciem a lluitar pel comunisme.

Socialisme o barbàrie!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01