Avui dilluns 9 de maig el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fet pública una nova sentència en què reclama al Govern l’aplicació immediata del 25% de castellà a les escoles. Aquesta és la resposta dels tribunals franquistes a les maniobres parlamentàries del Govern ERC-Junts que aquest va vendre com hàbils argúcies que permetrien evitar l’aplicació de la primera sentència del TSJC.

Aquesta segona sentència, publicada en català amb nombroses faltes d’ortografia, és un desafiament i un insult al poble de Catalunya i als nostres drets democràtics i nacionals. En l’escrit s’assumeixen els arguments de l’”Asamblea por una Escuela Bilingüe”, organització de la dreta espanyolista fundada per Ciutadans amb l’objectiu d’eliminar el model d’immersió lingüística al que dóna suport la amplíssima majoria de la societat catalana. El curs passat, només 23 famílies van demanar l’escolarització dels seus fills en castellà; d’un total de 800.000 estudiants entre primària i secundària! Des del 2005 només han estat 82 famílies!

El TSJC exigeix al Conseller d’Educació que en un termini de 15 dies “dicti les instruccions i estableixi les garanties de control” per assegurar el 25% de castellà a les escoles i que “informi al Tribunal sobre les mesures adoptades i el seu grau de compliment”. És increïble! Els tribunals decideixen quines han de ser les polítiques del Govern! I com si d’una colònia es tractés reclamen que se’ls lliurin proves immediatament de què els seus designis s’estan implementant!

Aquesta sentència del TSJC evidencia la impotència de les tímides maniobres parlamentàries que va posar en marxa el Govern i el Conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray després de la primera sentència. Ni tan sols el vergonyós acord ERC-Junts-PSC-Comuns per a reformar la Llei de Política Lingüística, que donava un pas de gegant per a posar fi al model d’immersió lingüística, ha satisfet aquests franquistes amb toga. La debilitat sempre convida a l’agressió.

El passat 23 de març desenes de milers d’estudiants i professors i professores vam omplir els carrers en una gran vaga educativa en defensa del català a les escoles. Va ser la continuïtat de la gran mobilització del 16 de desembre amb què vam respondre a la primera sentència del TSJC. La defensa del català com a llengua vehicular del sistema educatiu a Catalunya també ha recorregut amb força les històriques jornades de cinc dies de vaga del professorat. Però aquest Govern i aquest Conseller no només no escolten la comunitat educativa sinó que ajupen el cap davant dels atacs de la reacció espanyolista.

Aquest Govern no solament ha donat l'esquena a la mobilització popular de l’1-O i a la lluita per l'amnistia i la República, sinó que ha restablert ponts amb l’Estat, atorgant un baló d’oxigen al règim del 78, que ens ha respòs amb la repressió més dura, com s'evidencia en el cas Pegasus i les sentències del TSJC, que el Govern ERC-Junts ha normalitzat plenament.

Només hi ha una manera de frenar els tribunals franquistes i tombar les seves imposicions antidemocràtiques contra la llengua catalana i contra les nostres vides: l’acció directa de masses i la lluita als carrers!

El Conseller Cambray continua ignorant les justes reivindicacions de professores i estudiants, mantenint les retallades a l’educació pública i una actitud hostil contra la comunitat educativa. A més, aquesta segona sentència del TSJC també ha deixat palès la seva incapacitat per a defensar el català a les nostres escoles. Per això ha de dimitir immediatament. El proper dissabte 14 de maig tothom a les 12h a Plaça Universitat per una educació pública de qualitat i en català!

A baix la sentència del TSJC! Per una educació pública de qualitat i en català!

Cambray dimissió!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01