Concentració: Dissabte 22 de gener a les 12h a Plaça Sant Jaume

El passat 17 de desembre ens vam mobilitzar davant de la seu del Parc Científic de la Universitat de Barcelona per a denunciar el contracte signat per aquesta entitat amb Vivotecnia.

Aquesta empresa, tristament coneguda per les seves pràctiques brutals de maltractament animal a les seves instal·lacions de Tres Cantos (Madrid), rebria més de 255.000€ de diners públics per a provar un fàrmac amb desenes de gossos beagle, la meitat dels quals rebrien una dosi per a causar-los la mort i la resta serien també sacrificats independentment de la dosi rebuda.

Aquesta setmana, davant l’opacitat i la falta de transparència de la Universitat de Barcelona i l’amenaça de sacrificar cruelment a tots els gossos, la indignació social contra el maltractament animal ha esclatat de forma massiva a les xarxes socials.

La pressió ha estat tan gran que la direcció de la UB ha hagut de trencar el seu silenci. El seu Rectorat ha fet una comunicació pública refermant-se en el contracte signat amb Vivotecnia i en el sacrifici de més de 30 gossos beagle, i dient que és el govern de la Comunitat de Madrid qui n’autoritza l’activitat de l’empresa. Intentant rentar-se les mans, el Rectorat de la UB ha ficat els peus en el fang.

Amb aquest comunicat la UB certifica que l’experimentació es durà a terme en les mateixes instal·lacions de Vivotecnia on es van produir les macabres i sanguinàries pràctiques de maltractament animal que l’ONG Cruelty Free International va denunciar a l’abril de l’any passat! Com és possible que la UB, que presumeix defensar els drets dels animals, atorgui aquest contracte a Vivotecnia quan aquesta empresa està sent jutjada precisament per maltractament animal?

Com és possible que la UB, el rector de la qual es presentà a les darreres eleccions com l’opció més “progressista”, eludeixi la seva responsabilitat i posi la continuïtat de l’experimentació en mans de la feixista de Díaz Ayuso, protectora a tota costa dels interessos empresarials i que va aixecar la suspensió que havia recaigut sobre Vivotecnia després de l’escàndol de l’abril?

El Rectorat de la UB diu en el seu comunicat que la contractació s’ha fet “complint tots els requisits legals”, però és evident que el maltractament animal és una praxis habitual en la indústria farmacèutica i biotecnològica. Vivotecnia n’és l’exemple més esfereïdor.

La Universitat de Barcelona i la Consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, han de deixar de mirar cap a una altra banda argumentant que l’experimentació es realitza a Madrid i que no s’hi pot fer res, i han de trencar immediatament el contracte que han fet a través del Parc Científic amb Vivotecnia.

La lluita als carrers és l’únic camí. Aquest dissabte, tots i totes a la mobilització de Plaça Sant Jaume a les 12h!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01