Un llargmetratge documental sobre el procés revolucionari a Veneçuela

Una pel·lícula dels cineastes Melanie MacDonald i William Roche en col·laboració amb Mans Fora de Veneçuela

Darrere de les atrevides polítiques del president veneçolà Hugo Chávez hi ha un moviment revolucionari de masses que diu NO al capitalisme i que està intentant canviar el curs de la història llatinoamericana. "No volverán" és un viatge al cor mateix de la revolució, a l'interior dels barris i les fàbriques, per a entendre i descobrir què empeny a aquests milions de veneçolans del carrer a transformar la societat.

Coneix a la gent que lluita per conquistar el poder per a les seves comunitats i per prendre el control dels seus llocs de treball. Segueix als treballadors de Sanitarios Maracay en la seva lluita contra el sabotatge i la corrupció, que assenyala el camí a seguir en una campanya sense precedents per la nacionalització de la fàbrica sota control obrer. Al costat d'aquests i altres treballadors, la pel·lícula ens mostra la política del passat i el futur (des del Caracazo, passant per l'aixecament encapçalat per Chávez en 1992, el cop d'estat de 2002, fins a les últimes eleccions presidencials de desembre de 2006) i a protagonistes del procés viu com Francisco Rivero, director nacional d'ideologia del Moviment per la Democràcia Directa, que ens explica les diferents etapes de la revolució i com el Socialisme del segle XXI és una completa ruptura amb moltes de les autoanomenades ideologies "socialistes" del passat, dirigides burocràticament des de dalt. El Socialisme del segle XXI és un socialisme democràtic, on el poder polític es transfereix a la gent corrent. Ara els treballadors han de prendre en les seves mans el funcionament de la societat.

També es cobreix l'activitat dels mitjans comunitaris alternatius com CatiaTV i Radio Negro Primero, i els projectes socials de les Missions. D'aquesta manera la pel·lícula ens mostra com Veneçuela s'ha convertit en un símbol d'alliberament per a aquells que lluiten contra l'opressió en tot el món.

Amb grans imatges de les eleccions i de manifestacions al carrer a Caracas veiem la revolució desplegar-se com una rica pintura d'acció i entrevistes, durant 90 minuts, que ens permeten conèixer no només el procés sinó els desafiaments que esperen. Cal veure-la!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01