Solidaritat obrera amb el poble treballador de Gaza i Cisjordània!

Signa la resolució aquí

Els sindicats de classe han de convocar mobilitzacions massives, inclosa la vaga general, per frenar aquesta matança.

Davant els ulls del món sencer, el Govern feixista i supremacista de Benjamin Netanyahu està executant un genocidi sistemàtic contra la població de la franja de Gaza, que ja s'ha cobrat 9.000 morts, dels quals 3.000 són nens i nenes. Hospitals, escoles, habitatges, res no s’escapa de la fúria destructora de l'exèrcit israelià, i més de dos milions de persones pateixen un horror inhumà, sense aigua, sense llum elèctrica, sense aliments, sense assistència mèdica.

Aquesta barbàrie execrable no es podria dur a terme sense la col·laboració i la complicitat dels Governs occidentals, amb els Estats Units i la Unió Europea al capdavant. L'imperialisme occidental considera el Govern d'Israel com un aliat incondicional, imprescindible per a la defensa dels seus interessos econòmics i militars en una zona de tant valor estratègic com és l'Orient Mitjà, i per això els seus governants no dubten a implicar-se directament en la massacre.

I no només és la població de Gaza qui pateix les conseqüències de les polítiques expansionistes i genocides del Govern israelià. Els ciutadans palestins de Cisjordània han vist com les bandes feixistes de colons, animades per la impunitat que el Govern israelià els garanteix i per la ceguesa voluntària dels Governs occidentals, s'han llançat a una campanya d'assassinats indiscriminats i racistes que en les darreres tres setmanes ja ha costat més de 125 vides. La barbàrie sionista que avui s'acarnissa amb Gaza s'estendrà molt aviat, si no ho impedim, als més de tres milions de palestins que viuen avui a Cisjordània.

Onada mundial de mobilitzacions. La solidaritat Internacionalista en acció

La barbàrie d'aquest genocidi ha aixecat una onada d'indignació a tot el món. Tot i la manipulació informativa que intenta criminalitzar els qui mostrem la nostra solidaritat amb el poble palestí, i malgrat les mesures repressives adoptades per diversos Governs de la “democràtica” Europa – prohibició de manifestacions a Alemanya, prohibició de la bandera palestina al Regne Unit , detenció de sindicalistes de CGT a França, etc. –, als països occidentals centenars de milers hem sortit als carrers a exigir la fi d'aquesta matança.

A l'Estat espanyol les manifestacions massives se succeeixen a nombroses ciutats responent als gestos buits de Pedro Sánchez. El president del Govern espanyol, que va justificar el dret d'Israel a defensar-se, és a dir, a massacrar el poble palestí, crida ara una conferència de pau dins de sis mesos! quan el genocidi ja s'hagi completat.

Intenten així encobrir la col·laboració efectiva que el seu Govern, en què participen Sumar, IU, Podem o el PCE, està donant al règim feixista i colonialista de Netanyahu. Si realment volen defensar els drets del poble palestí que es deixin de paraules boniques i brindis al sol, i prenguin mesures efectives d’una vegada per totes: que trenquin les relacions polítiques, econòmiques i militars amb Israel. Ja n’hi ha prou de finançar i armar Netanyahu! Prou dels lucratius i sagnants negocis que les empreses de l'Ibex35 mantenen amb aquesta maquinària assassina!

Els sotasignats, sindicalistes i delegats, treballadors i treballadores afiliades als sindicats de classe diem Prou! i interpel·lem a les nostres organitzacions perquè convoquin mobilitzacions massives de la classe obrera a tots els territoris de l'Estat espanyol, posant fi a la passivitat de les direccions de CCOO i UGT davant aquesta matança, i rebutjant amb contundència el suport que el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha donat el Govern israelià reunint-se amb l'ambaixadora de Netanyahu a Madrid.

Els i les sindicalistes que subscrivim aquest manifest creiem que és imprescindible que el moviment obrer organitzat es posi en marxa. No podem mirar cap a una altra banda, no podem tancar els ulls davant d'aquests crims! Els sindicats de classe han d'unir les seves forces i organitzar immediatament accions contundents i efectives de solidaritat amb el poble palestí a les fàbriques i empreses, incloent-hi la convocatòria d'una VAGA GENERAL de 24 hores per exigir:

- Que el Govern de Pedro Sánchez talli radicalment el suport que actualment dona, a través de l'OTAN, a Israel. Els vaixells de guerra Patiño i Méndez Núñez han de tornar a port immediatament. Ni un euro ni un soldat ni una bala per a la matança sionista!

- Que les relacions diplomàtiques, comercials i militars amb Israel es trenquin immediatament. Les vendes d'armes a Israel, que han florit els darrers anys, s'han de cancel·lar immediatament.

- Fi de l'ocupació militar dels territoris ocupats.

- Suport total a les crides i convocatòries de les organitzacions sindicals palestines. Alto al genocidi sionista.

- Una crida a la classe obrera israeliana i les seves organitzacions sindicals perquè trenquin amb el suport a Netanyahu. El poble palestí no és l'enemic de la classe obrera israeliana. Els seus autèntics i més perillosos enemics són el seu propi govern i la seva pròpia burgesia i les seves polítiques imperialistes i genocides.

 

Visca la lluita del poble palestí!

Visca la unitat internacionalista de la classe obrera!

Per una vaga de 24h contra el genocidi i en solidaritat amb el poble palestí!

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01