Ahir vam viure una jornada de lluita extraordinària: centenars de veïns vam recórrer l'Avinguda de la Constitució fins a l'Ajuntament de Sevilla exigint la fi dels talls de llum, els abusos a la factura i la nacionalització d'Endesa. Vam tornar a expressar tota la ràbia que sentim contra Endesa i els seus còmplices pel maltractament continu.

“Som obrers, no delinqüents!”

Amb aquesta consigna vam respondre a la campanya vergonyosa que el PP i els seus mitjans de comunicació estan promovent contra la lluita del moviment dels Barrios Hartos. No ens molestarem a reproduir els seus arguments, que només responen a l’interès empresarial d’una multinacional criminal com és Endesa.

L'últim acte d'aquest teatre menyspreable ha estat l'anunci d'Endesa que sobrevolarà els nostres barris amb un helicòpter per buscar enganxalls. Aquest anunci, que acusa els qui vivim als barris obrers de delinqüents que necessitem estar vigilats constantment per no defraudar una empresa multimilionària, no és més que un intent repugnant per avortar la nostra lluita. Volen que els afectats per aquests talls sentin vergonya i callin davant les injustícies a què ens sotmet Endesa; ens volen aïllats i a casa, suportant el que calgui suportar perquè no som res ni ho serem. Per desgràcia per a ells, la realitat és ben diferent i ahir ho vam demostrar.

Els barris obrers estem disposats a lluitar i no ens empassem la propaganda d'Endesa. N'és una prova la presència de veïns i veïnes no directament afectats pels talls. La unitat de la classe treballadora dels diferents barris és la nostra millor arma davant d'aquests criminals.

Aquesta lluita la guanyarem!

Ahir, tots els treballadors, treballadores i joves que vam participar en la mobilització vam marxar amb una idea molt clara: “derrotarem Endesa”. Aquest és l´entusiasme que sentim quan la nostra força s´expressa en la lluita. Res a veure amb la desmoralització completa i l'actitud submisa d'algunes associacions veïnals, l'esquerra parlamentària i les organitzacions sindicals que van abandonar els mètodes de lluita de la classe treballadora.

Són precisament aquests mètodes els que estan posant contra les cordes Endesa i els seus còmplices. Som centenars de veïnes i veïns els que ens comprometem per fer enganxades de cartells, repartiments de pamflets, organitzar assemblees als nostres barris, i ho fem perquè sabem que organitzats i organitzades som més forts.

La mobilització d’ahir va ser un cop molt dur contra Endesa. Que els barris obrers s'uneixin i colpegin com un sol puny representa una amenaça molt seriosa per als poderosos, per això la bilis que escupen contra la nostra lluita als seus mitjans de comunicació. Aquest és el camí! Hem de tornar a organitzar una assemblea unitària dels Barrios Hartos per decidir un nou pla de lluita i traslladar-lo a les assemblees de barri, juntament amb l'èxit de la mobilització d'ahir. Que tothom s'assabenti! Tenim força per guanyar aquesta batalla!

Els companys i les companyes d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants creiem que aquest pla de lluita ha d'incloure una nova gran mobilització al centre de Sevilla; aquesta és la millor manera d'unir els diferents barris i expressar la força que té la classe obrera en lluita.

Endavant la lluita dels Barrios Hartos! Aquesta lluita la guanyarem!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01