uneteMovilmex 01
bannerafiliacion2 01


Prou d'atacs a la llibertat d'expressió i de manifestació!

L'Ajuntament de Noja demanda a Agustín Plaza a pagar més de 80.000 euros

El dia 30 juliol de 2010 el ple de l'ajuntament de la Villa de Noja ha decidit per majoria de 6 vots a favor (PP) i 5 abstencions (2 del PSOE) demandar a Agustín Plaza, militant socialista i de la UGT, a pagar  81.416 euros per danys i perjudicis a causa de la suspensió dels carnavals de 2009 per decisió del propi ajuntament, com a conseqüència d'una mobilització espontània en desacord amb la forta pujada de taxes i impostos (Impost de Béns Immobles, aigua, escombraries) aprovada per la corporació municipal en plena crisi econòmica.

El 5 d'agost de 2009 es va produir un autèntic "aixecament popular", com es caracteritza en la pròpia demanda de la Corporació del poble càntabre de Noja. Durant diversos dies milers de veïns, de forma espontània es van concentrar davant de l'ajuntament i a través d'assemblees obertes es van convocar diferents accions de protesta, incloent una manifestació que va coincidir amb la celebració del Carnaval. La manifestació, en la qual van participar més de 10.000 veïns, va col·lapsar literalment el centre de la localitat. 

Aquesta mobilització popular rebutjava l'abusiva i sorprenent pujada de taxes municipals: un 34% l'IBI i un 90% les taxes d'escombraries i clavegueram. A això es va sumar el descontentament d'anys per una política urbanística autènticament depredadora que va augmentar els ingressos de l'ajuntament sense que aquest millorés els serveis públics: pocs aparcaments, carrers saturats, construcció desmesurada, implantació de la OTA (o l'ORA, com vulguin) sense alternatives, excessiu soroll en les zones cèntriques, cars enganxaments a les canonades de l'aigua, falta d'un passeig marítim i papereres i dutxes en les platges, etc. 
La reacció de l'alcalde Jesús Díaz, membre del Partit Popular, va ser la de no escoltar les protestes dels veïns, enquistar-se en una actitud autoritària i negar la majoria dient que les pujades no eren per a tant, que les mobilitzacions estaven organitzades per "professionals", i com va declarar públicament, per gent "de la marge esquerra, d'Euskadi, i ja se sap que la majoria són del PSOE, i coneixen als regidors d'aquí", tractant d'exacerbar els prejudicis contra els bascos, intentant crear un enfrontament, a pesar que entre els manifestants havia des de veïns del propi Noja, descontentaments amb la política municipal del PP, de Logronyo -com va quedar recollit en el diari digital larioja.com-, de Castella - La Manxa i altres comunitats autònomes que estiuegen a Noja. A més, són algunes de les mesures caciquils que va promoure.

L'alcalde del PP davant les pacífiques manifestacions dels veïns va respondre amb amenaces en els mitjans de comunicació de fortes sancions als participants en les mateixes. Primer van intentar, a través del Govern Civil, multar a 300 persones identificades per la Guàrdia Civil, més tard van dir que multarien tan sols a 34 i, finalment, la Corporació ha decidit demandar amb 81.416 euros a Agustín Plaza Fernández.



Participa en la campanya de solidaritat signant la resolució (que pots trobar a www.elmilitante.net) exigint que l'ajuntament de Noja retiri immediatament la seva demanda contra Agustín Plaza o qualsevol altre veí per uns esdeveniments que van ocórrer per responsabilitat única i exclusiva de la pròpia corporació municipal.  

Ajuntament de la Villa de Noja. A l'alcalde de la Villa de Noja, Jesús Díaz Gómez Fax: 942 630 736 · Telf.: 942 630 038 · E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Enviar còpia o informe d'enviaments a aquesta Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

ENVIA LA TEVA RESOLUCIÓ

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01