Presentació d’una publicació al servei de la revolució

Recuperar l’eina del marxisme per a transformar el món

 

          Amb aquest full et presentem i t’animem a comprar i conèixer Militant, la publicació en català de la Corrent Marxista Internacional. Qui som? Som treballadors i estudiants de tot el món, organitzats per tal de fomentar la idea de la revolució, de la necessitat d’acabar amb el capitalisme a nivell mundial, i d’utilitzar l’eina del materialisme dialèctic (del marxisme) per a aconseguir-ho. País a país, d’Europa a Amèrica Llatina i del Nord, d’Àfrica a l’Orient, defensem les mateixes idees bàsiques:      Vivim en un sistema mundial, el capitalisme, en crisi. La gran majoria de la humanitat lluita per sobreviure, mentre un grapat de multimilionaris nada en una riquesa insultant i mai té prou. Qui recorde les grans promeses fetes després de la caiguda del mur de Berlín: “s’han acabat les guerres, l’OTAN es dissoldrà, els treballadors poc a poc viuran millor, les pobles oprimits s’alliberaran...”. Tot el contrari. Les guerres s’estenen, l’opressió de qualsevol tipus s’intensifica, l’Estat del benestar es desmantella a Alemanya i Dinamarca, el creixement dels beneficis no milloren el nivell de vida dels assalariats...      

Front a això hi ha una resposta. A l’avantguarda, Amèrica Llatina: Cuba resisteix, Veneçuela profunditza la revolució amenaçant als capitalistes, la revolució també avança a Equador... Però també veurem grans moviments a Europa i Estats Units, de fet els últims anys han vist un anticipo: vaga general d’immigrants a USA, lluita massiva dels joves francesos, vagues generals a Grècia, Itàlia, Bèlgica, Portugal, l’Estat espanyol, les milionàries manifestacions contra la guerra a tot el món... Sota el pes dels esdeveniments, de la seua experiència, milers de persones posen en qüestió les mentides dels mitjans de comunicació burgesos, les institucions, la hipocresia del sistema, i d’una forma més o menys conscient el propi capitalisme. La barbàrie que ens ofereix aquest va a estimular eixa consciència. La classe obrera, és a dir, els que produeixen a costa d’un empresari, s’alçarà contra la dictadura del capital, per necessitat; com fan els treballadors de tota la Bahía de Cádiz en defensa de Delphi, contra la decisió d’uns pocs burgesos que ningú no coneix pretenen decidir el futur de tota una comarca.     

En aquesta decadència capitalista l’opressió nacional no va a menys, sinó a més. L’imperialisme necessita controlar més fèrriament, i necessita també enfrontar a uns pobles contra altres (com fa a Irak, com ha fet a Iugoslàvia). Per altra part, la burgesia dels països oprimits, lluny d’encapçalar cap lluita antiimperialista, només pot jugar el reaccionari paper de posar-se al servei d’un sector o altre de l’imperialisme, i d’utilitzar la justa lluita dels oprimits per a dissimular la seua explotació de classe. Cap acord (com el d’Irlanda) va a solucionar el problema nacional; tampoc els mètodes del terrorisme individual.     

A l’Estat espanyol, les enormes mobilitzacions dels últims anys del Govern Aznar, amb un caràcter anti-dreta i de qüestionament de les institucions (especialment després del 11-M), es van expressar electoralment (com no podia ser d’altra forma) votant majoritàriament al PSOE. Però Zapatero (ni Llamazares, ni Carod-Rovira) no pot solucionar els problemes de fons: la falta d’habitatge, la creixent explotació al treball, la violència contra la dona, la repressió de la joventut; molt menys pot solucionar la qüestió nacional, reconèixer el dret d’autodeterminació, NI TAN SOLS és capaç d’abolir la Llei de Partits! Si acceptes el sistema, has d’acceptar les seues conseqüències, i l’espanyolisme (és a dir, la unió que l’Estat imposa per la força, i la repressió de les nacionalitats) és part de la més dolenta tradició de la burgesia espanyola. Per altra part, les burgesies basca i catalana (ben representades per PNV i CiU) mai han volgut lluitar pels drets democràtics nacionals, només volen utilitzar aquesta lluita per als seus interessos, i per a explotar millor als seus treballadors.     

Cal un programa marxista, internacionalista. Que cride a la lluita contra tot tipus d’opressió, i contra el capitalisme. Som comunistes, no volem noves fronteres, al contrari, volem abolir les fronteres i la propietat privada dels mitjans de producció, volem la democràcia més completa, sense cap imposició: la societat socialista, que només pot ser mundial. Defensem el dret d’autodeterminació de les nacions i nacionalitats, i al mateix temps expliquem que dins del capitalisme no hi ha solució, no hi ha independència real; l’alliberament nacional només pot anar de la mà de l’alliberament social, aquesta només es fa enderrocant al capitalisme i construint el socialisme, y aquesta feina només es pot fer a nivell mundial.

Organitza’t amb nosaltres per a defensar aquest programa. Forma grups de discussió sobre aquestes idees i truca’ns.   Si vols organitzar un grup de discussió regular, sobre idees revolucionàries, i fer activitats, al teu poble, IES, facultat, etc., posa’t en contacte amb nosaltres.

Telf. 96-360 02 19. Correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Pots demanar més Militants per a difondre al teu IES, associació, etc. I adquirir el document El marxisme i la qüestió nacional, del teòric marxista gal·lès Alan Woods. I visitar les nostres pàgines: militant.cat (en català), elmilitante.org (en castellà) i marxist.com (en 28 idiomes).


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01