No als mètodes sectaris! Lluita de masses i organitzada contra els feixistes! Màxima unitat contra l'enemic real dels joves: els feixistes i el sistema que els empara!

L'assassinat diumenge passat 11 de novembre, de Carlos, jove de 16 anys a mans d'un grup feixista en l'interior de la parada de metro de Legazpi ha estat, sens dubte, un salt qualitatiu en l'escalada d'agressions que les bandes feixistes ve perpetrant en els últims anys.

La mort de Carlos és la conseqüència de la impunitat amb que les bandes feixistes es mouen de llarg a llarg de tot l’Estat. Mentre la joventut és criminalitzada pels mitjans de comunicació per lluitar pels seus drets, quan els treballadors són reprimits per la policia i els tribunals, les organitzacions feixistes realitzen tot tipus de manifestacions i atacs amb total impunitat. Emparades en l'actitud permissiva dels jutges, la connivència de l'aparell de l'Estat capitalista i la complaença del govern, aquests enemics declarats dels treballadors i la joventut han mostrat la seva autèntica cara.

No és cap casualitat que aquestes bandes s'hagin envalentit en l'últim període. D'una banda, la dreta representada pel PP els dóna cobertura per a la seva actuació. El partit de Rajoy i Aznar amb la seva ofensiva permanent contra l'esquerra, la seva reivindicació oberta de la dictadura franquista, la seva exhibició de símbols reaccionaris sense cap complex, i sense que aquestes demostracions siguin contestades pels dirigents de les organitzacions polítiques i sindicals de l'esquerra i del govern PSOE, han envalentit a aquests elements. Cap feixista pateix condemna pels seus actes, per les pallisses que donen a centenars de joves, ni pels seus crims. Hem vist aquest estiu com s'assaltaven casetes de les organitzacions d'esquerra a les festes, com s'atacaven els locals de partits d'esquerra i sindicats, sense que passes res.

És evident que la "democràcia" burgesa i les seves institucions només són un instrument dels capitalistes per a garantir la protecció dels seus interessos econòmics i polítics. Per aquesta raó mai serviran per a lluitar contra aquestes bandes que, per altra banda, sempre són utilitzades, armades i finançades per la classe dominant quan aquesta veu amenaçada els seus privilegis.

La lluita de masses és l'únic camí per a acabar amb les bandes feixistes

Des del Sindicat d'Estudiants estem en la primera línia del combat contra les bandes feixistes. Però en aquesta lluita hem de confiar només en les nostres pròpies forces i en la mobilització més àmplia i massiva dels treballadors i la joventut. Els feixistes són les tropes de xoc de la burgesia contra el moviment obrer. En aquests moments són utilitzats per a atemorir als sectors més conscients i militants de la joventut, als immigrants i a tots aquells que ens mobilitzem al carrer contra l'ofensiva reaccionària de la dreta. Si avui no els parem, demà es convertiran en una amenaça decisiva contra les nostres organitzacions.

Per tant el combat contra les bandes feixistes ha de realitzar-se amb mètodes basats en la lluita de masses. No obstant això, dintre del cridat moviment antifeixista hi ha sectors, minoritaris, que menyspreen la mobilització massiva i organitzada de la joventut contra els feixistes. Aquests sectors d’aparença radical i que és cobreixen amb la bandera de la lluita per l’autodeterminació sol veuen aquesta lluita una oportunitat per a emprar la violència destructiva contra el mobiliari urbà, o per a demostrar el "revolucionaris" que són quan aconsegueixen que la policia carregui contra les manifestacions. Emparant-se en una suposada "acció directa", aquests elements presenten el combat contra els feixistes com una venjança personal i creuen que petits grups al impulsar accions violentes, amb tota la seva vestimenta de caputxes, fan mal al sistema, a l'Estat i a la policia.

En realitat aquests mètodes només fan el joc a tots aquells que presenten les agressions dels feixistes com baralles entre bandes juvenils. El seu menyspreu per la mobilització de masses, la seva desconfiança cap a la joventut, la seva actitud il·luminada com suposada "avantguarda" del moviment, és utilitzada pels mitjans de comunicació i per l'aparell repressiu de l'Estat per a presentar la lluita contra el feixisme com pròpia de disbauxats eixelebrats. A més consideren que aquesta lluita contra les bandes feixistes només és patrimoni d'ells, i manifesten una actitud extremadament sectària i agressiva contra tots aquells que no comparteixen els seus mètodes contraproduents.

En aquests dies hem vist com els mitjans de comunicació de la burgesia han intentat ressaltar en les seves cròniques tan sols els actes de violència. Això no és casualitat. Tracten d'introduir la por entre la joventut i en les famílies obreres, i que els joves treguin la conclusió que assistir a les manifestacions antifeixistes és sinònim de violència i que aquestes conclouran en enfrontaments amb la policia.

Amb aquest tipus de mètodes solament s'aconsegueix aïllar la lluita contra les bandes feixistes del conjunt de la població, dels treballadors, que òbviament temen per la seguretat dels seus fills.

Des del Sindicat d'Estudiants no estem d'acord amb aquests mètodes de lluita, que beneficien a la repressió i al seu aparell. No és tampoc cap casualitat que històricament aquests grups que empren aquests mètodes, sempre hagin estat infiltrats per agents policials que actuen com provocadors, incitant a aquesta violència gratuïta i justificant l'acció posterior de la repressió. En l'actualitat no és diferent.

Des del Sindicat d'Estudiants vam fer una crida que el moviment juvenil rebutgi aquests mètodes completament contraproduents. El que necessitem són mobilitzacions massives i pacífiques, que demostrin el rebuig actiu de la immensa majoria de la joventut contra les agressions dels feixistes i que contrarestin les mentides i les distorsions dels mitjans de comunicació quan pinten als joves com un grup de borratxos, delinqüents potencials i passotes. També emplacem a les organitzacions de la classe obrera, especialment als sindicats de classe, que prenguin aquesta lluita com la seva lluita, que mobilitzin al moviment obrer contra les bandes feixistes, doncs són un enemic declarat dels drets democràtics que tants esforços i que amb tanta lluita vam aconseguir. Les organitzacions dels treballadors, de l'esquerra en general, té una responsabilitat a dotar a aquest moviment d'un contingut de classe i massiu.

El dijous 22 de novembre el Sindicat d'Estudiants ha convocat una Vaga General d'Estudiants per a lluitar contra les bandes feixistes en tot el país amb manifestacions que volem que siguin massives. Totes les manifestacions són legals.

Fem una crida a tots els joves a participar en elles, a demostrar el nostre ferm rebuig a les agressions de les bandes feixistes i per la seva dissolució, a exigir un càstig exemplar contra els assassins del company Carlos. I per descomptat a rebutjar mètodes de lluita que només aconsegueixen el contrari del que diuen pretendre i són utilitzats pels nostres enemics per a desprestigiar la nostra causa.

Lluita de masses i organitzada contra els feixistes!

Màxima unitat contra l'enemic real dels joves: els feixistes i el sistema que els empara!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01