Massacrar el poble palestí? No hi ha problema, però respectant el dret internacional, ens diuen!

La massacre genocida posada en marxa a Gaza pel Govern sionista, racista i feixista de Netanyahu ha sigut justificada obertament per la socialdemocràcia europea en nom del dret d'Israel a defensar-se. Així ho ha plantejat públicament el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, evitant de bon tros qualsevol crítica davant l'actuació salvatge de l'Estat sionista que ja ha incomplert, com ve fent des de fa dècades, qualsevol tipus de legislació internacional, i que està cometent obertament crims de guerra amb bombardejos indiscriminats, que inclouen hospitals i escoles, i amb un assetjament que ha tallat el subministrament d'aigua, aliments, medicines i electricitat a la població de la Franja de Gaza de cara a matar-los de fam, set i malalties, i forçar l’èxode de les seves terres com va fer el 1948.

Que en aquest context Pedro Sánchez i el PSOE ens parlin del dret d'Israel a defensar-se és una broma de mal gust. L'Estat dirigit per forces obertament feixistes, que animen la neteja ètnica dels palestins, ha incomplert des de fa més de 70 anys totes les resolucions de l'ONU sobre el conflicte, i no ha passat res. És més, l'imperialisme occidental i els seus lacais han seguit protegint, armant i finançant aquest Estat malgrat els seus crims.

El Govern de Netanyahu ha matat ja gairebé 2.000 nenes i nens palestins en el que portem d'assetjament a la Franja. L'ha condemnat Pedro Sánchez? Ha cridat a trencar relacions amb aquests assassins? Tot el contrari. Per enèsima vegada els demana que compleixin amb aquesta mascarada que és el "dret internacional", és a dir, el dret de les potències imperialistes i de la burgesia a envair, bombardejar, matar, reprimir i empresonar el poble que sigui, per defensar els seus interessos econòmics i geopolítics.

Pedro Sánchez té ulls per veure i comprovar, com la resta del món, que els colons israelians i les forces militars, plenes de fanàtics sionistes que consideren els palestins éssers inferiors, tenen carta blanca per fer les salvatjades que vulguin. De quin dret internacional ens parla Pedro Sánchez? Del que permet un genocidi de viu en viu?

Aquesta posició de Pedro Sánchez, que considera un opressor colonialista la víctima, té també una explicació en fortes raons materials. I és que la segona destinació de les inversions de l'Estat espanyol al Pròxim Orient, després de la dictadura teocràtica saudí, és Israel, país amb el qual mantenim relacions comercials per més de 3.000 milions d'euros i exportacions rècord el 2022 per valor de 2.170 milions d'euros, de les quals es beneficien multinacionals com Sacyr, Indra, ACS o Comsa. Unes exportacions que inclouen milions en armament, concretament 9,3 milions en el primer semestre de 2022. Al final, com sempre, per a la socialdemocràcia, negocis són negocis!

El mateix Pedro Sánchez que s'omple la boca de la lluita contra l'extrema dreta no té problema a posicionar-se amb el Govern de Netanyahu, el més reaccionari des de la creació de l'Estat d'Israel. Una deriva en política exterior marcada per la completa submissió davant l'imperialisme nord-americà i l'Executiu ultramilitarista de Biden, recolzant-lo en la seva aventura imperialista a Ucraïna i que va suposar l'abandonament definitiu de la causa del poble sahrauí, donant carta blanca a la brutal ocupació marroquina.

La política exterior és una continuació sempre de la política interior, i la vergonyosa posició del Govern de Pedro Sánchez davant el terrible genocidi a Gaza ho posa encara més de manifest. Els seus socis en el Consell de Ministres, Yolanda Díaz i Sumar, Esquerra Unida i Podem, i els seus socis parlamentaris, EH Bildu o ERC, han mantingut una posició crítica cap a l'Estat sionista i de solidaritat formal amb el poble palestí, però no n'hi ha prou amb això. Cal condemnar amb contundència la posició de Pedro Sánchez i el PSOE i, sobretot, cal aixecar un moviment de solidaritat internacionalista als carrers, com estem veient a tot el món, que freni l'acció genocida d'Israel i dels seus còmplices, entre els quals hi ha, i cal dir-ho amb claredat!, el Govern de l'Estat espanyol.

No n'hi ha prou amb una piulada a Twitter o una declaració en una roda de premsa. No n'hi ha prou amb el sainet de sempre si al final et converteixes en còmplice d'una socialdemocràcia submisa i obedient de Washington i Tel Aviv. No n'hi ha prou amb aquesta diplomàcia podrida, cínica, hipòcrita, que només pretén justificar l'injustificable.

Només la lluita de classes frenarà aquesta massacre i això comença aquí, a l'Estat espanyol, actuant amb claredat en la denúncia política dels còmplices d'aquest genocidi i mobilitzant la classe treballadora i el jovent per impedir-ho.

Endavant amb la solidaritat internacionalista amb el poble palestí!

Fora les forces d'ocupació de Netanyahu!

Alto al genocidi sionista a Gaza! 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01