No n'hi ha prou! Continuem en lluita!

Segons hem pogut conèixer per la premsa, la responsable de seguretat del centre comercial Màgic de Badalona ha estat destituïda per la seva lamentable gestió de les múltiples violacions comeses als lavabos i instal·lacions del centre durant mesos. Un espai que s’ha convertit en una autèntica cova d'impunitat. Aquesta decisió ha estat sens dubte conseqüència de la lluita, però arriba molt tard i queda molt lluny de reparar el mal sofert per les víctimes i els seus familiars.

En primer lloc volem assenyalar que la direcció del centre no s'ha dignat a posar-se en contacte amb les víctimes i els seus familiars des que va esclatar l'escàndol, ni tampoc no s'han dignat a demanar perdó. Per descomptat, no han ofert cap mena de reparació per les agressions que es van produir dins les seves instal·lacions i que, fins i tot, el personal de seguretat coneixia que s’havien comès ja que alguna de les víctimes va sol·licitar ajuda.

De fet, fins i tot un guàrdia de seguretat ens va intimidar i va amenaçar quan repartíem pamflets explicant què passa al Màgic i convocant una manifestació per exigir responsabilitats. Que ara prenguin aquesta decisió per intentar netejar-se la cara no és suficient. Exigim perdó i exigim que es repari tot el dolor causat fruit de la seva negligència. Una negligència que no es produeix quan es tracta de protegir els negocis de les grans marques i cadenes de supermercats que hi ha al centre comercial.

D'altra banda, juntament amb la responsabilitat del centre comercial, des del Comitè de Mares contra la violència sexual a Badalona i Lliures i Combatives, seguim assenyalant com a responsable l'Ajuntament de Badalona, que no només s'ha negat a prendre cap mesura contra el centre comercial, sinó que ha defensat la seva actuació exculpant-los de qualsevol responsabilitat. Com ja hem explicat, aquestes agressions són una conseqüència més de la situació de degradació social que vivim a Badalona des de fa anys: barris obrers abandonats, manca d'infraestructures, col·lapse dels centres educatius i sanitaris, manca d'espais d'oci sa, i la negativa que hi hagi una assignatura obligatòria d'educació sexual inclusiva a tots els col·legis i instituts.

Una situació que s'ha produït després de vuit anys d'Ajuntaments de l'esquerra, primer amb Guanyem Badalona i posteriorment amb el PSC, que han estat incapaços de prendre mesures decisives i valentes per revertir la situació de degradació social a la ciutat i invertir-hi els recursos necessaris per poder garantir una vida digna als barris obrers. Una situació que ha acabat aplanant el camí per a la tornada del PP d'Albiol a l'Ajuntament amb una majoria absoluta contundent.

Des del Comitè de Mares contra la violència sexual a Badalona i Lliures i Combatives no ens resignem i seguirem lluitant perquè es faci justícia. Al començament del mes de setembre continuarem amb la nostra campanya de recollida de signatures per exigir a l'Ajuntament de Badalona més i suficients recursos per a les víctimes d'agressions sexuals i de violència de gènere (psicòlegs, serveis jurídics, serveis socials…), tal com també estan demanant els treballadors i treballadores dels serveis socials de l'Ajuntament.

D'altra banda creiem que aquests casos, i molts altres a Catalunya i la resta de l'Estat, que no deixen de multiplicar-se, demostren que és urgent posar en marxa una assignatura obligatòria d'educació sexual inclusiva a col·legis i instituts. Una mesura que poden posar en marxa perfectament tant la Generalitat de Catalunya encapçalada per ERC com el futur Govern central del PSOE i Sumar. Resulta absolutament incomprensible que tant des del Govern central com des de la Generalitat, que no deixen de reivindicar la lluita feminista, s'hagin negat reiteradament a engegar aquesta assignatura i enfrontar així tant el poder de l'Església Catòlica com a la dreta i la reacció. No en tenim prou amb els discursos, volem mesures concretes ja!

A partir del setembre tornarem a la batalla i a la lluita. La destitució de la responsable de seguretat és un èxit més fruit de la pressió que hem exercit, als carrers, manifestant-nos, assenyalant l’abandonament patit per part de l'anterior alcalde, i dient les coses tal com són, amb claredat i contundència. Només amb la lluita podrem defensar-nos de la barbàrie que ens imposa el capitalisme. Només amb la lluita podrem conquerir drets per a les nenes i les dones, i defensar-los.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01