El Partit Popular premia als seus: als lladres, els xoriços i especuladors

Per a María José Català és una qüestió de prioritat que aquest setembre es nomeni alcaldessa honoraria de la ciutat de València a Rita Barberá. Així ho ha transmès el nou govern municipal, que ara mateix està en plena campanya per a blanquejar la figura d'un dels personatges més infames de la política valenciana i de la dreta espanyolista.

El Partit Popular vol rendir tribut a Rita Barbera, els únics mèrits d’honor d’aquesta dona van ser capitanejar les majors trames de corrupció i operacions especulatives a la ciutat de València. Aquesta dona, sempre amb un puro en una mà i una copa de whisky en l'altra, com si d'una versió tronada d'Al Capone es tractés, va ser la responsable de destruir els barris obrers del Cabanyal, Torrefiel, Orriols, Saïdia, Quatre Carreres o Patraix gràcies a l'impuls de l'especulació de l'habitatge i la destrucció de la sanitat i educació públiques. En els seus 20 anys al capdavant de l'Ajuntament va mostrar el seu màxim menyspreu a la llengua catalana/valenciana, demostrant-nos com es parla el “valencià de veritat”, com tots i totes recordarem d’aquella Cridà de les Falles de 2015. Aquell “caloret faller” és el millor exemple de qui era Rita Barbera, i de com entén la política el Partit Popular: un vedat personal on els vots es compren i els favors es paguen molt bé.

Barberà també era coneguda per la seva grandíssima relació amb els mafiosos de l'hostaleria i els rendistes, als qui sempre els va atorgar grans mossegades i comissions en sobres.

Ara, 8 anys després de la seva mort, és una prioritat per al PP de València recuperar la figura de Barberà. Al cap i a la fi, ara que tornen a governar, volen tornar a convertir l'ajuntament valencià en la caserna general de la corrupció. Nomenar aquesta reaccionària alcaldessa honorària és també una picada d'ullet a la base social del Partit Popular, als ‘cayetanos engominats’, als blavers i neonazis, i a les pijes fans de Luis Vouitton. Maria Jose Català els diu: no us preocupeu, ara que hem tornat, els vostres negocis estan garantits, les xarxes clientelistes podran tornar a funcionar a tot rendiment.

Ara que tornen al poder no amaguen les ganes d'enaltir a una figura descarada i fanfarrona, destra a orquestrar trames corruptes i mantenir-se impune gràcies als seus magnífics vincles amb la magistratura valenciana i estatal. Aquest també és un missatge per a les nebodes i el cunyat de Rita, imputats en el cas Assut i comissionaris de milions d'euros i d'immobles, per a Alfonso Grau, mà dreta de Rita, per a la seva amiga íntima Mari Carmen García Fuster, i per a tots aquells personatges i funcionaris implicats en les trames de corrupció urbanístiques, folrats dels diners procedents de malversació i suborn de fons públics. A tots ells, que no es preocupin que aquí tenen la seua casa i resguard des del qual continuar saquejant a la joventut i la classe treballadora.

Ens tindran de front i als carrers

La corrupció, l'extorsió i el mafiosisme formen part de l'ADN del Partit Popular. Tota la seua herència política franquista, al servei dels cacics, els terratinents, els senyorets, els espanyolistes feixistes, els bisbes i els beats de l'Opus Dei i altres sectes ultra-catòliques no es pot amagar.

Rita Barberà va poder governar durant 20 anys perquè el PSPV-PSOE i l'esquerra valenciana mai van ser capaces d'organitzar al carrer el combat ferm i seriós contra tots aquests paràsits i explotadors basant-se en la joventut i la classe treballadora. Fins i tot elements del PSPV-PSOE van estar implicats en aquestes trames.

La derrota del PP va ser possible gràcies a l'embranzida del moviment del 15-M i dels moviments socials que van tenir lloc des del 2010 fins al 2015. Va ser des del carrer com es va impulsar la mobilització electoral en la qual la joventut i classe treballadora va expulsar al PP.

Aquest és l'esperit que cal recuperar. Només impulsant la mobilització i la resposta al carrer a través de la lluita juvenil, sindical i veïnal, podrem acabar de veritat amb la dreta rància, corrupta i feixista.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01