Ja n'hi ha prou d'arbitrarietat policial, racisme i criminalització contra els MENAs!

RESOLUCIÓ DE PROTESTA: CLICA AQUÍ PER OMPLIR EL FORMULARI

El 6 de novembre el company Nicolas Vettas rebia una comunicació per part de l’Ajuntament de Tarragona demanant-li 400 euros de multa amb motiu d'una denúncia presentada per membres de la Guàrdia Urbana el passat 16 d'Agost. Aquesta denúncia es va produir a causa de fets ocorreguts mentre el company Nicolas exercia la seva feina com a educador social responsable d'un grup de Menors Estrangers No Acompanyats (MENA).

Increïblement, ni en la denúncia presentada, en la qual els agents de policia l'acusen d’ “originar desordres de gran intensitat en espais o establiments públics”, ni en l'expedient obert per l’Ajuntament, es cita cap fet que doni suport a aquesta acusació.

Denunciat per oposar-se a una actuació policial racista i arbitrària

La realitat del que va passar -que els autors de la denúncia pretenen amagar i tergiversar- va ser la següent: El 16 d’agost, complint les seves funcions de garantir la seguretat, benestar i defensa dels drets dels joves menors d'edat als qui acompanyava, durant una activitat a la platja El Miracle de Tarragona, Nicolas Vettas es va veure obligat a demanar explicacions a un agent de la Guàrdia Urbana que estava dirigint-se de manera amenaçadora i irrespectuosa a diversos d'aquests menors i demanar-li que els tractés amb el degut respecte.

La resposta de l'agent va ser contestar en to encara més agressiu i amenaçador al company, posant-li la mà sobre el pit en actitud intimidatòria. Davant aquesta situació, Nicolas va exigir novament respecte i van intervenir en la discussió altres educadores que acompanyaven als menors, explicant que les acusacions que estava formulant l'agent (que els joves impedien el pas als socorristes de la platja) eren totalment infundades perquè el grup de joves i educadors acabava d'arribar al lloc dels fets i cap socorrista s'havia dirigit a ells ni s'havia produït cap problema amb ningú.

En aquest moment, el mateix agent que havia actuat de manera intimidatòria, primer amb els menors i després amb en Nicolas, en veure que aquest anava a parlar per telèfon amb el centre de treball, després de rebre una trucada, es va dirigir a ell en to agressiu dient: “Què fas?” i li va impedir contestar amb una manotada. Això va provocar novament l'exigència a l'agent que actués amb respecte i sense intimidació ni violència, moment en el qual un superior del mateix va afirmar que desafiar a l'autoritat podia ser motiu de multa. Després de reiterar, tant Nicolas com les altres educadores que l’acompanyaven, que no s'havia produït cap problema entre els menors i les altres persones presents en el lloc dels fets, l'incident va semblar quedar resolt i la referència a la multa va ser considerada per tots una amenaça fora de lloc però sense major transcendència.

Tres mesos després, aquella amenaça de multa formulada per a fer callar la justa protesta del company es fa realitat i a en Nicolas li arriba una carta signada per l’Ajuntament de Tarragona informant-lo de què disposava de 15 dies per a presentar al·legacions a l'esmentada multa de 400 euros, encara que ni en la denúncia ni en l'expedient disponible a l’Ajuntament s'esmenta cap fet concret del qual poder defensar-se ni s'explica el motiu de considerar la seva actuació com a “desordres de gran intensitat”.

Ja n'hi ha prou d'atacs als drets democràtics i racisme contra els MENAs per part dels cossos policials

El company Nicolas Vettas compta amb una dilatada trajectòria de participació en diferents organitzacions i moviments socials de Reus i Tarragona: des de la seva participació com a dirigent del Sindicat d’Estudiants (SE) en la lluita per l'escola pública i diferents mobilitzacions contra el racisme i per la defensa dels drets democràtics, fins al seu treball en defensa dels drets dels treballadors actualment com a afiliat i delegat de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC-CATAC) o la seva militància política a Esquerra Revolucionària.

Durant tots aquests anys, Nicolas s'ha caracteritzat pel seu compromís en la defensa dels drets dels més humils i per una actuació respectuosa i exemplar a l'hora de defensar les seves idees.

Tant l'assetjament racista als menors d'edat a la platja El Miracle per part d'efectius policials, com la denúncia i sol·licitud de multa a Nicolas per oposar-se a aquest assetjament, representen una actuació escandalosa i inacceptable que un ajuntament dirigit per partits que es declaren progressistes i d'esquerres com el de Tarragona no pot permetre.

Per això, fem una crida a tots els col·lectius socials, sindicats i organitzacions, que defensem valors progressistes i lluitem per la defensa dels drets democràtics, a dirigir-se a l'Alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Sr. Pau Ricomà Vallhorat i al Regidor de Seguretat Ciutadana, Manuel Castaño Bachiller, responsables que aquesta denúncia pugui seguir o no el seu curs, perquè intervinguin de manera immediata i deixin sense efecte la mateixa.

Cal dir prou a la campanya racista de mentides, assetjament i criminalització contra els menors immigrants empresa per la dreta i els sectors més reaccionaris de l'aparell de l'estat i els mitjans de comunicació. Lluitem contra les retallades i per tenir recursos suficients per a garantir una xarxa pública de centres d'acolliment que cobreixi les necessitats existents i serveixi per a dignificar les condicions de vida d'aquests joves i de molts altres immigrants o refugiats, així com les condicions laborals i drets dels treballadors del sector!

Retirada immediata de la multa contra Nicolas Vettas!

No a la prepotència i arbitrarietat en les actuacions policials!

Ja n'hi ha prou de mentides, intimidació i racisme contra els immigrants!

CLICA AQUÍ I SIGNA LA RESOLUCIÓ DE PROTESTA O DESCARREGA-LA AQUÍ EN PDF I ENVIA-LA PER FAX Al NÚMERO 977296211

Truca per a protestar contra aquesta actuació al telèfon de l'Alcaldia: 977 296 104


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01