Solidaritat amb els agredits i agredides per la policia!

The District és una fira internacional que se celebra des de fa un any a Barcelona, reunint entitats bancàries, fons voltors i especuladors la forma de vida dels quals és jugar a les cartes amb el dret a l'habitatge digne de la classe obrera.

Dimecres 21, el segon dels tres dies de convenció, es va organitzar un “comitè de benvinguda” a les portes del complex firal, impulsat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Sindicat de Llogateres al crit de “Fora especuladors dels nostres barris!”. A les imatges difoses a les xarxes es pot veure la sorpresa a la cara dels participants d'aquesta fira, no només per haver estat rebuts a base de pintura en pols, sinó perquè els manifestants els hi cridaven grans veritats.

Per descomptat, empresaris i banquers van ser protegits per la policia fins a la seguretat del recinte firal mentre els activistes de l’habitatge van ser rebuts a cop de porra, fins i tot la policia va detenir un manifestant. Alhora Vox, com a fidel representant dels empresaris i els capitalistes més casposos, està exigint a l'Ajuntament mà dura contra els joves que van impulsar la protesta i que han de ser portats als Tribunals. Però els únics delinqüents són els que ens desnonen mentre hi ha milers de cases buides!

Poc després d'aquest succés, el director de l'empresa organitzadora de l'esdeveniment, Albert Planas, va declarar davant de la premsa que “ruixar amb pintura una persona és una agressió” i qualificava l'activitat policial de “passiva”, cridant a augmentar els recursos policials de cara a l'any que ve. I és que segons els organitzadors és probable que la fira torni a celebrar-se entre el 25 i el 27 de setembre de 2024. El jovent combatiu ho tenim clar: la veritable violència és no tenir accés a un habitatge digne o que es desnonin famílies treballadores cada dia.

Tant Planas com Juan Velayos, president del Congrés, han agraït de manera personal a l'Alcalde de Barcelona, Jaume Collboni del PSC, pel seu suport davant de la fira i la millora de la resposta policial davant la de l'any passat. Jaume Collboni va ser elegit alcalde a les eleccions municipals d'aquest any amb el suport del Partit Popular i Barcelona en Comú, amb Ada Colau al capdavant, que l'any passat es va limitar a enviar una carta de suport als manifestants tot i haver estat una de les fundadores de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca el 2009.

Tot això demostra que cal alguna cosa més que declarar-se d'esquerres, cal confrontar amb la classe dominant que sempre protegirà els seus interessos i lliurar aquesta batalla als carrers, no als parlaments.

Tota la nostra solidaritat amb la PAH i el Sindicat de Llogateres! La lluita és l'únic camí!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01