uneteMovilmex 01
bannerafiliacion2 01


Segons les informacions publicades per la premsa, el PP va rebre de Sacyr Vallermoso, OHL, FCC, Mercadona i altres grans empreses, en els "comptes B" anotades per Bárcenas, 7,5 milions d'euros durant 15 anys. En el repartiment de sobres apareixen com beneficiats Rajoy, Cospedal, Acebes, Trillo, possiblement Aznar, Oreja i altres càrrecs o excàrrecs de pes de la dreta. També es varen lucrar del repartiment Libertad Digital de Jiménez Losantos.

L'escàndol ha posat de manifest tota la podridura del sistema capitalista, de la dreta, de la hipocresia i el cinisme sense límit de les anomenades "institucions" de l'Estat. Són els senyors untats per aquesta trama els que han justificat les brutals retallades en sanitat i educació al·legant que els treballadors estan "vivint per sobre de les seves possibilitats". Són els receptors d'aquests sobres els que en nom de la  "legalitat" han protagonitzat els episodis de repressió policial més brutals dels últims 40 anys.

Malgrat la contundència de les proves, la portaveu del PP, va declarar que la "comptabilitat del PP és única i neta". Encara que el propi president del Senat, Pío Escudero, va reconèixer haver rebut un pagament anotat per Bárcenas, la qual cosa confirma la veracitat dels comptes, la cúpula del PP segueix entestada a negar l'evidència. Així, després d'un any en el qual s'han dilapidat desenes de milers de milions d'euros de diners públics per salvar als banquers, s'han emprès brutals retallades socials i s'han atacat drets fonamentals dels treballadors, l'única funció que li queda a aquest govern és la d'encobrir als seus membres i la cúpula del PP d'una de les majors trames de corrupció dels últims 40 anys.

Aquest govern ha de dimitir ja! No té absolutament cap legitimitat. Ja l'havia perdut per la masividad de les mobilitzacions socials contra la seva política, però ara la situació ha arribat a un límit absolutament intolerable, és un govern totalment suspès en l'aire i sense cap tipus de suport social.


L'esquerra ha de passar a l'ofensiva: vaga general ja fins a tombar al PP

És absolutament lamentable que Rubalcaba no hagi demanat ja la dimissió del govern del PP, la qual cosa seria indubtablement una gran oportunitat per frenar en sec tota la política d'atacs impulsats pels capitalistes que, de paraula, la cúpula del PSOE diu estar en contra. Encara més lamentable és que en els dies anteriors al fet que sortís a la llum els comptes de Bárcenas, la cúpula del PSOE, estigués subministrant contínues pilotes d'oxigen al govern del PP (que ja estava profundament desgastat per la mobilització social) oferint-li un "gran pacte social per l'ocupació" o signant amb la dreta un pèssim i demagògic acord sobre l'escàndol de les preferents. Cayo Lara, el portaveu d'Izquierda Unida, sí ha exigit la dimissió del govern i la convocatòria d'eleccions anticipades, la qual cosa és molt positiu, però ha assenyalat que l'objectiu de la mateixa seria una ambigua "regeneració de la democràcia". Ni Toxo, secretari general del CCOO, ni Méndez, secretari general d'UGT, han demanat la dimissió del govern del PP ni han anunciat mobilitzacions. Dies abans, seguien entestats a reprendre el diàleg social amb els empresaris, els mateixos empresaris que han sostingut al govern del PP.

Les organitzacions polítiques i sindicals de l'esquerra tenen una gran responsabilitat. No té cap sentit sol·licitar comissions d'investigació al Parlament, quan el PP té la majoria en ell per sepultar-les amb tones de sorra. El que cal fer és respondre a la indignació de la majoria de la població i passar a l'ofensiva. CCOO, UGT i tota l'esquerra, especialment la direcció d'IU, tenen l'obligació de convocar ja una vaga general per aconseguir la caiguda d'aquest govern corrupte, al servei del capital financer i els grans empresaris, i forçar la convocatòria d'eleccions anticipades. Aquest és el camí perquè la formació d'un govern d'esquerres, estigui realment al servei de la majoria i s'oposi frontalment als plans dels banquers i grans empresaris.

Un govern d'esquerres que hauria de prendre les següents mesures immediates:

Derogació immediata de la reforma laboral
Derogació immediata dels Pressupostos Generals de l'Estat per revertir totes les retallades de les despeses socials, els plans de privatització, i suspendre el pagament d'interessos a la banca privada
Renacionalizació de tots les empreses públiques privatitzades
Derogació de la reforma judicial i la reforma del codi penal
Paralització de la reforma franquista de l'educació del ministre Wert
Depurar tota la trama de corrupció que lliga el PP al poder econòmic i que inclogui en empresonament de tots els corruptes
Depurar de l'aparell repressiu a tots els elements feixistes i reaccionaris, començant per investigar tots els nombrosos casos de repressió policial contra la mobilització social sota el govern del PP
Abolició de la monarquia, i investigar tots els nexes de la mateixa amb el poder econòmic
Diputat obrer, sou obrer
Nacionalització de tots els bancs, ja que en la pràctica s'estan sostenint amb fons públics, i orientar tot els seus recursos a la creació de milions de llocs de treball
Nacionalització de totes les grans empreses, començant per les quals controlen serveis fonamentals per a la majoria de la societat, com la llum, l'aigua, l'electricitat, els transports, la telefonia... No té cap sentit social i econòmic que aquestes empreses estiguin dirigides per uns quants clans oligàrquics!
La defensa d'un programa d'aquestes característiques generaria un enorme entusiasme social, escombraria a la dreta en les eleccions i frenaria en sec les retallades i la brutal degradació social a la qual ens està portant la crisi del capitalisme. Per fer front a la contraofensiva dels capitalistes contra un govern d'esquerres al servei de la majoria, la mobilització i l'organització dels treballadors i de la joventut, en totes les esferes de la vida econòmica i social, hauria de redoblar-se.

Els treballadors tenim força per tombar al govern del PP, però és en els dirigents del PSOE, d'IU, de CCOO i d'UGT on recau la principal responsabilitat de posar fi al malson de les retallades i de la regressió social acabi d'una vegada. Per a això és necessari que donin un gir profund en la seva política i si no ho fan cal lluitar perquè al capdavant de l'organitzacions de la nostra classe estiguin altres persones lliurades als interessos dels treballadors, que tinguin les mateixes condicions de vida que la majoria dels treballadors, que sentin les mateixes pressions i dificultats que la majoria de la gent, que realment tinguin voluntat de lluitar i enfrontar-se a la dreta i als capitalistes.

No faríem cap favor al servei dels treballadors canalitzar la lluita contra el govern del PP cap a una abstracta "lluita contra la corrupció dels polítics": el capitalisme és consubstancial a la corrupció; lluitar contra la corrupció és lluitar contra el sistema capitalista, corrupte per naturalesa, i lluitar per una profunda transformació social posant al servei de la majoria totes les palanques de creació de riquesa, ara en mans d'una minoria fora de control i que amenaça amb portar a tota la societat a la catàstrofe. La lluita contra la corrupció, la lluita per regeneració democràtica, és per tant la lluita per la transformació socialista de la societat.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01