Si no vols especulació urbanística, si vols garantir el dret a un habitatge digne,LLUITA PEL SOCIALISME   

 

  

En els últims anys s'aguditza una situació que no ha tingut parangó des dels seixanta. Promotors immobiliaris,propietaris de constructores i directius de poderosos clubs de futbol fan fabulosos negocis comprant a polítics corruptes la requalificació de terrenys no destinats a construcció urbana, especulant amb una necessitat bàsica(l'habitatge), malbaratant recursos de tota classe (especialment aigua), destrossant el medi ambient i privatitzanten la pràctica la costa mediterrània. Les diferents Administracions, i en primer lloc la Generalitat Valenciana, són responsables: creen un clima d'impunitat davant la corrupció, indemnitzen amb misèries (i desallotgen ambrepressió) a veïns dels seus barris de tota la vida, i participen ells mateixos del botí.  

La depredació de recursos, la carestia de l'habitatge, la falta de VPO, l'expulsió del barri de gent major,no són qüestions que els preocupen. Els seus megalòmans projectes no compten amb cap planificació urbanística,de comunicacions, mediambiental o hidrològica, l'important és construir i vendre car ràpidament, allà s'afone el món!'. Tot això no és més que una conseqüència més del capitalisme devorador que mentre sembra fam, guerres, misèria, pel món, i dilapida la naturalesa, enriqueix més i més a un grapat de rics.  

Almenys la política del PP és coherent. Sempre ho ha sigut. Utilitzen els diners i la terra de tots per a benefici d'uns pocs. És la mateixa filosofia amb què privatitzen l'educació i la sanitat, faciliten pelotazos com la del Nou Mestalla o subvencionen Copa Amèrica per a gaudiment i benefici d’un grapat de ricatxos. En canvi, les necessitats socials no són tingudes en compte: en la educació i la sanitat públiques hi ha vagues i mobilitzacionsper la manca de recursos, el foment oficial de la llengua és inexistent, i en quant a la qualitat i seguretat del transport públic, només hi ha que recordar l’accident del 3-J... 

 

Fer fora al PP de Generalitat i ajuntaments  

 

 

Cal fer fora al PP de Generalitat i ajuntaments. Seria un primer pas per a acabar amb aquesta política que supedita els interessos de la majoria de la societat (que som treballadors, estudiants, llauradors...) al profit d’un grapat de grans empresaris i els seus polítics tìtols. Però no és suficient votar a qualsevol partit d’esquerra. Independentment del resultat, cal continuar la lluita, només la pressió massiva i al carrer oblidarà als polítics d’esquerra a fer política d’esquerra. Aquesta és l’experiència de molts Ajuntaments, governats per l’oposició al PP en les Corts, que actuen com la dreta, requalificant terrenys a benefici de quatre especuladors.  

Hem d'exigir que els nostres recursos siguen utilitzats en el nostre propi benefici, siga sanitat, educació, habitatge o infraestructura als barris.

I, pel que fa al terreny urbanístic i de l'habitatge, que l'Estat expropie les principals constructores i immobiliàries, per a crear una gran empresa pública que garantisca el dret a un habitatge digne, i auna planificació urbanística racional que millore el nivell de vida. Que es paralitzen immediatement tots els projectes que destrueixen l'hàbitat. Les obres socialment necessàries s'han de realitzar al menor cost iindemnitzant de forma justa als afectats.  

Des del nostre punt de vista, el problema de fons, el sistema capitalista, és una antigalla amb què hem d'acabar. En una societat realment democràtica, on els recursos siguen planificats amb la participació de tots i en beneficide la majoria (és a dir, en una societat socialista), l'especulació serà tan sol un mal record. Coneix-nos, participa amb nosaltres en la lluita internacional contra el capitalisme! 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01