Assemblea Bolivariana de Catalunya 

Veneçuela: revolució en marxa!

Divendres, 13 d’abril de 2007

Acte commemoratiu del 5è aniversari de la victòria popular

CAN VIES (Sants, BCN), 19:00h        

El proper dia 13 d’abril es complirà el cinquè aniversari de la restitució de la democràcia a Veneçuela i el retorn al poder del seu president, Hugo Chávez, legítimament elegit pel poble veneçolà el desembre del 1998. Un poble que, aquell abril del 2002, sortí al carrer per tal d’evitar el triomf d’un cop d’Estat iniciat dos dies abans –l’11 d’abril- i orquestrat pels partits de l’oposició i els grans mitjans de comunicació privats veneçolans, amb el suport dels EUA i la complicitat del mateix govern espanyol.         Per recordar aquestes dates, l’Assemblea Bolivariana de Catalunya de Solidaritat amb el Poble de Veneçuela ha convocat una festa commemorativa que tindrà lloc el proper divendres dia 13 d’abril a partir de les 19:00h al Centre Social Autogestionat Can Vies de Sants (Barcelona).        

L’acte, totalment gratuït, s’iniciarà amb una xerrada-col·loqui a càrrec de l’activista social veneçolà, Andrés Antillano. A partir de les deu del vespre,  la jornada prendrà un caire més lúdic amb un sopar popular veneçolà i una festa amb la representació de l’obra teatral Transmisión del grup IMPROVISTO i les actuacions musicals de Wagner Pa [afrofunk brasilero], el Gato-El-Qiman & DJ Kdo [hip-hop] i Candela Latina [salsa, merengue i ritmes llatins]. 

Durant l’acte es passaran projeccions amb imatges d’aquells vertiginosos tres dies que van tenir tot un país en vigília i que, gràcies a la pressió popular, es resolgueren amb el fracàs del cop d’estat i el triomf de la democràcia. En definitiva, el 13 d’abril del 2002 és tota una data per recordar i celebrar, tant pels veneçolans com per tots aquells que creguin en la democràcia com un exercici continu d’expressió de la voluntat popular. Us convidem a tots plegats a celebrar-ho amb nosaltres. Us hi esperem. 
Qui és ANDRÉS ANTILLANO?            
Andrés Antillano simplement vol que se’l titlli com a “activista social”. Però ens atrevim a dir aquest veneçolà establert a Caracas és un dels puntals dels Comités de Tierra Urbanos de la ciutat: membre de l’Assemblea Metropolitana de Comités de Tierra Urbanos, participà en l'avantprojecte de la Ley de Regularización de la Tierra Urbana y Cogestión a Veneçuela. Per altra banda, en l’àmbit més professional, Antillano és psicòleg social amb un postgrau en Criminologia per la Universitat de Barcelona i actualment professor a la Universidad Central de Venezuela a Caracas.  Ha treballat en àrees de drogues i prevenció comunitària i en projectes relacionats amb presons, seguretat ciutadana i policia; havent estat designat l’any passat un dels comissionats per a la Reforma Policial que s’està duent a terme a aquell país.             
QUÉ ÉS L’ASSEMBLEA BOLIVARIANA DE CATALUNYA?        
L’Assemblea Bolivariana de Catalunya reuneix diversos col·lectius catalans que treballen conjuntament per tal de difondre i donar suport al procés revolucionari bolivarià. L’assemblea es creà l’any 2004 amb l’objectiu de crear un espai de trobada per a una trentena d’organitzacions i entitats que mostraven preocupació i interès pel que estava succeint a Veneçuela -el mateix any l’oposició havia convocat un referèndum revocatori contra Chávez, que guanyà per una àmplia majoria.
L’Assemblea, es composa d’una trentena d’entitats, entre les que podem nombrar l’Associació Catalana de Brigadistes a Nicaragua, l’Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), la Brigada Simón Bolívar- CJC Joventut Comunista, la Brigada Catalana-Veneçolana Ali Primera, la Brigada Vallesana Simón Bolívar, el Casal de Cuba de Barcelona, el Centro Social Can Masdeu, la Casa de Nicaragua, el Col·lectiu Bolivarià Cayapa de Solidaritat amb el Poble de Veneçuela, El Militante, Endavant, Entrepobles, Huelga Mundial de Mujeres, Intersindical-Confederació Sindical de Catalunya (Intersindical-CSC), el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC-viu), o Revolta Global, entre d’altres. Des d’aleshores aquests col·lectius s’han anat reunint a la Casa de la Solidaritat de Barcelona per tal d’organitzar tota mena d’activitats de difusió i fer seguiment de l’actualitat a Veneçuela. Per obtenir més informació pot visitar-se la pàgina web: www.nodo50.org/bolivariana/
            
ON ÉS CAN VIES?        
El  Centre Social Autogestionat CAN VIES s’ubica al barri de Sants de Barcelona, just al Carrer Jocs Florals, número 42. Metro L1 i L5 : Plaça de Sants.  Barcelona, 29 de març del 2007

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01