La crisi de l’economia capitalista s’estén des dels països més industrialitzats fins als continents més pobres. Després d’una dècada de “boom econòmic” en que els beneficis de la gran banca, els grans monopolis, els grans especuladors immobiliaris i constructores s’han disparat, i els treballadors hem patit un retall dramàtic dels nostres salaris i l’augment de la precarietat en el treball, la burgesia pretén descarregar sobre les espatlles de les famílies treballadores les conseqüències de la recessió. L’objectiu dels capitalistes espanyols com de la resta del món és ben clar: mantenir la seva taxa de beneficis a costa de centenars de milers d’acomiadaments, tancaments de fàbriques, retalls en les despeses socials i noves privatitzacions dels serveis públics.

 

La directiva aprovada per la Unió Europea a favor de l’extensió de la jornada laboral a 60 hores setmanals és una clara advertència de fins a on estan disposats a arribar. Impedir que aquests plans salvatges es portin a terme, defensar els nostres salaris i llocs de treball, només serà possible si el conjunt de la classe treballadora i de la joventut es mobilitza massivament i demostra la seva enorme força paralitzant la producció i el país.

 

Per un sindicalisme combatiu, de classe i democràtic

 

La política de pactes, concessions i desmobilització practicades en els últims anys des de les direccions de CCOO i UGT ha significat la pèrdua de conquistes històriques del moviment obrer. Aquest model serà absolutament incapaç de fer front a l’allau d’atacs que se’ns venen a sobre. És el moment, per tant, de fer un gir de 180º a la política dels sindicats.

 

Els sindicats de classe són patrimoni del moviment obrer, no dels “dirigents”. No es tracta de construir petits sindicats, sinó d’impulsar des de baix, a les fàbriques, als centres de treball, a les empreses, una forta corrent marxista de treballadors en els sindicats de classe, per defensar un programa combatiu, basat en la lluita unificada i en decisions preses de manera col·lectiva i democràticament en assemblea.

 

Treballador, treballadora! Vine a la Conferència Sindical de Militant i participa a les discussions que tindrem per a organitzar-nos millor i de forma més coordinada a la teva fàbrica, centre de treball i empresa. Aquest és el moment de donar un pas endavant. Aïllats i individualment serem pressa fàcil per als atacs de la patronal. Junts i units amb un programa i uns mètodes combatius, podem lluitar per defensar els nostres salaris i els nostres llocs de treball.

 

CCOO i UGT han de trencar amb la política de concessions a la patronal i el govern. Per una vaga general de 24 hores en defensa de l’ocupació i els salaris!

 

Treballador, treballadora, uneix-te a la Corrent Marxista Militant!

Si estàs interessat en participar en la Conferència Sindical posa’t en contacte: Telèfon: 933298921

Adreça: c. Reina Amàlia, 6 baixos 08001 Barcelona

www.elmilitante.org  www.militant.cat