“Guerra, guerra, guerra, ¡la Nissan no se cierra!”

Durant el matí del divendres 29 de maig, més de 1.500 treballadors de la Nissan han organitzat concentracions a les portes dels cuatre principals concessionaris: La Maquinista, Llansà, Romauto i Granollers.

Els companys d'Esquerra Revolucionària, Sindicalistes d'Esquerra i el Sindicat d'Estudiants hem participat activament per recolzar la seva encomiable lluita. En un ambient elèctric i amb els punys en alt, la consigna "Guerra, guerra, guerra, ¡la Nissan no se cierra!" retrunyia amb força als carrers veïns.

Les mostres de suport de la població van ser constants. Un exemple molt significatiu és com, en la reobertura de la circulació després dels talls de carretera, desenes de vehicles feien sonar la botzina en forma de suport i aplaudien o aixecaven el puny. Efectivament, la lluita dels treballadors contra el tancament de la segona empresa més gran de Catalunya, ha despertat una enorme simpatia i solidaritat.

Les concentracions d'ahir demostren l'enorme força i decisió que hi ha entre la plantilla per vèncer, evitar el tancament de les plantes i preservar tots els llocs de treball de l'única manera possible: amb la nacionalització de Nissan, sense indemnització i sota control dels propis treballadors.

Ara és el moment d'avançar, ocupant les plantes i estenent la lluita als centres de distribució del Port i de recanvis del Prat, a les plantes d'Àvila i Cantàbria i a les empreses auxiliars, i exigir al govern del PSOE-UP i al Govern de la Generalitat la nacionalització sense indemnització sota control obrer.

Desgraciadament, el Comitè d'Empresa planteja que cal esperar a la reunió empresarial que tindran els directius de la Nissan el dia 6 de juny i continua insistint que Nissan està cometent un error i que la seva direcció mundial hauria de destituir la seva direcció europea. Però la realitat és que els empresaris de la Nissan tenen molt clar que maximitzaran els seus beneficis amb el tancament d'aquestes plantes. L'única manera de frenar els seus plans és mitjançant la mobilització, la nacionalització i un pla d'inversions públic.

Si els dirigents de CCOO i UGT es neguen a defensar la nacionalització i insisteixen en confiar en la voluntat de l'empresa i en les institucions, els companys de CGT han de plantejar-ho amb fermesa davant de tota la plantilla i promoure la seva votació en assemblea, així com l'impuls d'un pla de lluita per estendre-la als treballadors de les empreses auxiliars i al conjunt de la població. Aquest és el camí per a la victòria.

No són ni Gianluca De Ficchy, ni Frank Torres, ni Makoto Uchida els que fan funcionar les plantes dia a dia. Són els treballadors. Les plantes han de seguir operatives per mantenir els llocs de treball. Ara és més necessari que mai fabricar vehicles elèctrics, impulsar la mobilitat sostenible i fabricar tot tipus de productes necessaris per a la població, com hem vist recentment amb el cas dels respiradors. El Govern PSOE-UP ha de complir amb els treballadors: nacionalització immediata de Nissan, sense indemnització i sota control obrer!

Ocupació de totes les factories i extensió de la vaga a Renault i a les empreses auxiliars i dependents de Nissan!

CCOO, UGT i CGT han de convocar vaga general a Barcelona i a tot el sector de l'automòbil de l'Estat!

Tota la solidaritat amb els treballadors de Nissan!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01